Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Chinees Maanfeest in verhalenhuis Belvédère

Chinees Maanfeest in verhalenhuis Belvédère

Gepubliceerd: Dinsdag 17 september 2019 16:43

Het verhalenhuis Belvédère staat dit keer in het teken van het Chinees Maanfeest. Rotterdammers maken kennis met de Chinese keuken en leren over deze Oosterse cultuur.

Het Chinees Maanfeest valt altijd op 15 september op de Chinese kalender. De maan is dan het helderst en het rondst en dat wordt gevierd. Deze viering komt gepaard met veel eten en natuurlijk de maankoek. “Er zijn veel verhaaltjes en sprookjes rond het maanfeest,” vertelt organisator en kok Fenmei Hu. ”Bijvoorbeeld een vrouw die een elixer heeft ingenomen en naar de maan is gevlogen om daar te wonen. Haar man probeert haar elk jaar te eren, hij maakt allemaal lekkere dingen en die dingen zien wij in de vorm van een maankoek.”

Ook kok Xin Yu is aanwezig deze avond, zij kookt verschillende gerechten die al jarenlang gekookt worden in haar familie. “Vandaag gaat het niet alleen om het koken. Ik wil mensen graag het verhaal erachter vertellen,” aldus Xin Yu, “want de meeste mensen denken dat Chinese mensen alleen met Chinese mensen willen zijn, maar dat is niet meer zo. We staan open voor iedereen.”

OPEN Rotterdam ging langs. Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over het Maanfeest.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services