Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Buurthap verbindt de buurt in Rotterdam-Charlois

Buurthap verbindt de buurt in Rotterdam-Charlois

Gepubliceerd: Woensdag 08 augustus 2018 16:23

In de Nieuwe Nachtegaal in Rotterdam-Charlois is deze week een nieuw initiatief begonnen genaamd ‘De Buurthap’. Want niks verbindt de mens zo sterk als een bord goed eten, vinden de initiatiefnemers. We namen een kijkje bij de eerste Buurthap waar, ondanks de hittegolf, gewoon een kom pompoensoep op het menu stond.

"We hebben hier een hele maaltijd bij elkaar”, zegt Natalie van Leeuwen trots wanneer ze in haar buurtmoestuin wat producten bij elkaar heeft geplukt. De buurthap moet namelijk wel gezond zijn, en met deze verse producten wil het Huis van de Wijk dat bereiken.

Eenmaal binnen gaat Natalie druk aan de slag, want om 17.00 uur komt iedereen stipt op tijd naar binnen. Mensen uit de wijk zijn uitgenodigd om bij elkaar te komen en minstens twintig mensen geven hieraan gehoor: "Ik hoef dan tenminste niet zelf te koken”, zegt een vrouw lachend, terwijl iemand anders toevoegt: "Anders zit je thuis maar alleen te eten, dan is dit wel gezelliger.”

"We willen de buurt verbinden, en met eten gaat dat altijd makkelijker”, zo zegt Janet Neyhoft van het Huis van de Wijk. Chef Natalie voegt eraan toe: "Eten verbindt nu eenmaal, en ik vind het leuk om op deze manier bij te dragen aan mijn eigen wijk.”

 
Bekijk hieronder de video!Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services