Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Buurtbewoners Bloemfonteinbuurt delen ervaringen over de sloop van hun buurt

Buurtbewoners Bloemfonteinbuurt delen ervaringen over de sloop van hun buurt

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 16:41

De Tweebosbuurt dreigt gesloopt te worden. De bewoners van deze buurt verzetten zich, maar kunnen alle hulp gebruiken. Bewoners Fatma, Zeynep en Paul van de Bloemfonteinbuurt, een stukje verderop, vertellen hoe zij de sloop van hun buurt hebben ervaren.

Een andere buurt in de Afrikaanderwijk is de Bloemfonteinbuurt; de Joubertstraat, Bloemfonteinstraat, Cronjéstraat, Brede Hilledijk en de Bothastraat. De sloop van deze huizenblokken is eind 2005 aangekondigd. Vanaf dat moment hebben de bewoners de handen ineen geslagen om weer terug te kunnen keren naar hun oude vertrouwde buurt. Met succes. Ze wonen misschien niet allemaal in dezelfde straat, maar bijna alle buren zijn gebleven en wonen nu in nieuwe huizen.

Bewoners Fatma, Zeynep en Paul vertellen hoe zij deze periode hebben ervaren, wat ze voelden en geven de bewoners van de Tweebosbuurt tips over hoe zij hun situatie kunnen aanpakken. “Vooral niet opgeven!” zegt Paul.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services