Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Broer en zus maken eigen Yoghurt in IJsselmonde

Broer en zus maken eigen Yoghurt in IJsselmonde

Gepubliceerd: Dinsdag 07 augustus 2018 16:56

Broer en zus Kerem en Hande kwamen voor hun studie vanuit Turkije naar Rotterdam. Ze voelden zich hier meteen thuis, maar misten wel de typische Turkse yoghurt. Daarom besloten ze het zelf te maken!

“De smaak van Nederlandse yoghurt was toch een beetje anders, daarom begonnen wij met onze eigen biologische yoghurt: Luwia”, vertelt Hande. De naam Luwia komt van een oude Anatolische stam die eeuwen geleden leefden. Zij waren de eerste mensen die zuivel consumeerden en het recept dat Hande en Kerem hanteren is hetzelfde als uit die tijd.

Hande en Kerem zitten in een atelier op Kinderboerderij De Kooi in IJsselmonde. “Ik vind het heel leuk om hier yoghurt te maken, want Nederlanders hebben de beste melk!”, zegt Kerem lachend.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services