Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bomenkap voor snelweg door Lage Bergse Bos in volle gang

Bomenkap voor snelweg door Lage Bergse Bos in volle gang

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 17:31

Het is al een tijdje bekend, er komt een nieuw stukje A16 door het Lage Bergse Bos. Daarom worden er veel bomen gekapt om de snelweg te realiseren. “Toch gaat er geen bos verloren. Alles wat wordt gekapt wordt weer teruggeplant”, zegt boswachter Dick van Stegeren. Hoe dat kan? “Er komt een tunnel, met op het dak gewoon bos.”

Maar niet alleen dit is gaande in het bos, ook de essentaksterfte bedreigt het natuurgebied. Er zijn al veel bomen gekapt, maar volgens de plannen van Staatsbosbeheer worden dit er nog meer. De bomen zijn namelijk niet in gezonde staat en kunnen door harde windstoten gevaarlijk zijn voor de bezoekers van het bos.

Het is nog wel even wachten. Volgens de plannen van Rijkswaterstaat kan de A16 Rotterdam vanaf 2024 gebruikt worden voor publiek.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services