Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bomen op Delftseplein worden mogelijk gekapt voor appartementencomplex

Bomen op Delftseplein worden mogelijk gekapt voor appartementencomplex

Gepubliceerd: Vrijdag 20 november 2020 16:33

Buurtbewoners van het Delftseplein voeren actie tegen het kappen van een zestal bomen op het plein. De bomen moeten wijken voor een woningtoren met de naam 'Tree House'. Sommige bomen op het plein stammen al uit het jaar 1890.

Volgens Stichting de Bomenridders, de drijvende groep achter het protest, hebben drie van de zes bomen die op de nominatie voor kapping staan het bombardement, de bouw van de metro én het aanleggen van het Centraal Station en de Delftsepoort overleefd. Nu moeten zij dus echter wijken voor de aanleg van nieuwe appartementen. Ironisch genoeg dragen die appartementen de naam ‘Tree House’.

Volgens een inspectie van de gemeente zouden de bomen echter dood hout in de kroon van de boom hebben, waardoor ze verwijderd kunnen worden. De projectontwikkelaar moet echter wel een bedrag van bijna 16 duizend euro storten in het ‘bomenfonds’ van de gemeente. Volgens de stichting de Bomenridders zouden de zestal bomen niet eens gekapt mogen worden, omdat het soort boom, de Plataan, opgenomen is in het landelijk register voor Monumentale Bomen.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services