Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Boijmans van Beuningen verandert in een tattoo studio

Boijmans van Beuningen verandert in een tattoo studio

Gepubliceerd: Vrijdag 14 december 2018 12:19

In de kunstwereld heerst het idee dat een tatoeage geen kunstuiting is. Studente Jaimy van der Deijl wilde dat stigma op een wel heel bijzondere manier doorbreken. De 21-jarige stagiaire van het museum Boijmans van Beuningen liet de afgelopen periode namelijk een kunstwerk van de Vlaamse schilder Rubens op haar rug tatoeëren.

De laatste delen van het kunstwerk, dat de ‘Drie nimfen met de hoorn des overvloeds’ heet, werden donderdag getatoeëerd door tattoo-artist Lizer van Hattem. Dit gebeurde tijdens een besloten evenement in museum Boijmans van Beuningen. Ongeveer honderd mensen woonden het evenement bij.

De tatoeage die de tattoo-artist op de rug van Jaimy zette, is onderdeel van het programma ‘Rubens X’ van het Rotterdamse museum. In dit programma vertellen hedendaagse kunstenaars de verhalen van Rubens via hun eigen, moderne interpretatie. Tot januari volgend jaar is bovendien een expositie te zien met 65 kunstwerken van de Vlaamse kunstenaar.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services