Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Boete voor appen op de fiets in 2019

Boete voor appen op de fiets in 2019

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 14:44

Even snel een lachende emoji sturen naar de constant plingende groepsgesprekken op de fiets om te laten weten dat je ook meeleest, is verboden vanaf 2019. Althans, dat is het idee van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Als het aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, ligt komt er in 2019 een verbod en een boete op appen tijdens het fietsen. Haar voorganger, Melanie Schultz, had hier al onderzoek naar gedaan, nadat Tommy-Boy Kulkens was verongelukt bij het aanmaken van een Spotify playlist voor de verjaardag van zijn zus. Hij deed dit op de fiets en werd daarbij fataal geschept door een auto. Ter nagedachtenis van de jonge muziekliefhebber is er een speciaal stoplicht in Rotterdam, die zijn playlist van die avond afspeelt bij gebruik.

Wij vroegen ons af wat Rotterdammers vonden van het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Met enkele hele opvallende antwoorden. Bekijk de video hieronder:

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services