Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bijzondere beelden uit 1927 van de Oranjeboom Brouwerij

Bijzondere beelden uit 1927 van de Oranjeboom Brouwerij

Gepubliceerd: Maandag 06 augustus 2018 12:37

Filmmaker Bas Romeijn maakte een trilogie van de Oranjeboom Brouwerij in 1927. 

Deel 1 - Oranjeboombier in Rotterdam
Marius Förrer was in zijn werkzame leven technicus bij de brouwerij D’ Oranjeboom en was daardoor in het bezit van een oude bedrijfsfilm. Een film zonder geluid waarbij het commentaar, zoals toen gebruikelijk, op tekstkaarten stond. Er ontbrak ook een stukje aan de lange en trage film uit 1927 maar het toonde wel een interessant beeld van Rotterdam en de brouwerij. Hierin zien we het bezorgen van bier met paard en wagen. Die maakt een rit vanaf de Coolsingel naar de brouwerij, door het oude Rotterdam.

Deel 2 - De ijsfabriek van Brouwerij D' Oranjeboom
Deel 2 van de filmtrilogie over de brouwerij D’ Oranjeboom in 1927 in Rotterdam gaat over het maken van staafijs voor het koelen van bier in cafés, vis- en melkwinkels.

Deel 3 - Bierbrouwen in 1927
In deel 3 van de filmtrilogie over de brouwerij D’ Oranjeboom in 1927 in Rotterdam zien we de brouwerij in bedrijf, van af het lossen van de mout in de haven tot en met het onderhoud en het vullen van de houten vaten.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services