Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bij Cutton maken ze van oude kleren weer hippe kleding

Bij Cutton maken ze van oude kleren weer hippe kleding

Gepubliceerd: Zaterdag 18 mei 2019 17:42

Om zo goedkoop mogelijke kleding te produceren wordt door de katoenindustrie en 'fast fashion' enorm veel water gebruikt en zijn de arbeidsomstandigheden in voornamelijk derdewereldlanden schrijnend. Vijf studenten van de Willem de Koning Academie gaan de strijd aan en maken samen met twee jonge designers van oude kleren nieuwe kleding.

Gemma van den Akker is een van de oprichters van de onderneming Cutton. Met Cutton maakt zij met haar medestudenten niet alleen nieuwe mode van oude kleren, ook wil ze bewustzijn creƫren voor de schadelijke gevolgen van de kledingindustrie.

Woensdag 22 mei wordt het merk Cutton gelanceerd. Dan start ook de verkoop van de kleding in restaurant Gare du Nord in de Agniessebuurt.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services