Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners Wielewaal komen met eigen plan

Bewoners Wielewaal komen met eigen plan

Gepubliceerd: Vrijdag 02 maart 2018 17:50

Na de oorlog is de Wielewaal gebouwd als een wijk met noodwoningen. De huizen zijn zwaar verouderd en moeten worden gesloopt. De bewoners zijn het niet eens met de plannen voor de nieuwe Wielewaal en hebben hun eigen plan verzonnen.

De huizen van de Wielewaal zijn gebouwd in 1949 als noodwoningen om het woningtekort na de Tweede Wereldoorlog op te lossen. De huizen zijn ondertussen rijp voor de sloop. Met de sloop van de woningen zijn de bewoners het eens vertelt Wil de Ben van de Unie van en voor de Wielewaalers: “Daar zijn ze nu wel rijp voor. Daar is niemand op tegen”.

Alleen de bewoners zijn het niet eens met de plannen die er liggen. Daarom zijn ze met hun eigen plan gekomen. Er worden nu eengezinswoningen gebouwd van maximaal 13,5 meter. En flats en appartementencomplexen mogen wellicht nog hoger worden. De bewoners willen de laagbouw behouden met een maximale hoogte van 7,5 meter. In hun plan krijgen de bewoners een maand lang elders onderdak en dan worden de nieuwe woning geplaatst.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services