Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners vol ideeën over plannen rondom Alexanderkerk

Bewoners vol ideeën over plannen rondom Alexanderkerk

Gepubliceerd: Woensdag 28 maart 2018 16:16

De eerste plannen voor het gebied rondom de Alexanderkerk in de wijk Lageland in Prins Alexander spraken van flat met elf verdiepingen en het slopen en herbouwen van de kerk. Ook spraken ze over nog een aantal andere ontwikkelingen. Vooral de hoogbouw stuitte op veel bezwaren vanuit de wijk.

Afgelopen weekend is er in de Alexanderkerk een brainstormsessie gehouden met een aantal bewoners, de aannemer, projectontwikkelaar en de gemeente Rotterdam. Daarbij konden bewoners hun ideeën laten horen en meepraten over de plannen.

Duidelijk was dat bewoners rondom de Alexanderkerk trots zijn op hun wijk, dat zij hoogbouw prima vinden mits het niet hoger wordt dan vier verdiepingen en dat de meningen verdeeld zijn over het puntdak van de kerk: moet dat nu wel of niet behouden blijven?

Na deze bijeenkomst zijn alle ideeën verzameld en op papier gezet en deze zullen worden meegenomen in de verdere planvorming. In het najaar zal het plan voor de wijk rond zijn.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services