Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners vinden creatieve oplossing tegen duivenplaag

Bewoners vinden creatieve oplossing tegen duivenplaag

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 17:08

In Rotterdam-Noord wordt er geklaagd over de vele duiven die de straten teisteren. De vogels maken de straten vies en nestelen bijvoorbeeld op balkonnetjes. De gemeente heeft tips om dit probleem aan te pakken, maar heeft daarbij hulp nodig van de buurtbewoners.

Vooral in de Ackersdijkstraat in de wijk Liskwartier zijn er duiven te vinden die pikken van het eten op straat. Samen met de gemeente en plaagdierbeheersing gingen wij daar langs om naar mogelijke oplossingen te zoeken.

“Een stadsduif kan prima handhaven in de stad zonder dat hij bijgevoerd hoeft te worden”, legt Brigitte Moratis van gemeente Rotterdam uit. Het duivenprobleem wordt vooral veroorzaakt door eten dat op straat ligt.

De bewoners hebben het gehad met de vogels en kwamen daarom met een eigen oplossing tegen het probleem.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services