Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners Tweebosbuurt protesteren voor de deur van Vestia en eisen woonzekerheid

Bewoners Tweebosbuurt protesteren voor de deur van Vestia en eisen woonzekerheid

Gepubliceerd: Donderdag 18 februari 2021 14:08

Vestia en Alvast dreigen vanaf 1 maart tientallen (flex)huurders op straat te zetten in de Rotterdamse Tweebosbuurt. Vestia wil de huizen van (tijdelijke) huurders alvast deels slopen. Dit terwijl er nog allerlei procedures tegen de sloop van de buurt en de verdringing van haar bewoners lopen. Bewonersgroep Tweebos en BPW Rotterdam verzetten zich hiertegen en eisen nu woonzekerheid. 

Gedurende het protest heeft Vestia hun rolluiken dicht gedaan. Sergio is één van de mensen die er voor 1 maart uit moet en dakloos is vanaf dat moment. ''Het is schandalig hoe dit allemaal is gegaan. Niet per se omdat we er 1 maart uit moeten, maar de manier waarop'', vertelt Sergio. ''Ik wist dat het een tijdelijk contract was, maar er is wel gezegd dat als er wat mocht gebeuren er een nieuwe plek kon worden geregeld, zodat je niet zomaar op straat kwam te staan. En dit gebeurt nu juist'', aldus Sergio.

Bekijk hier de live:


 Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services