Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners redden 90-jarige boom door adoptie Rochussenstraat

Bewoners redden 90-jarige boom door adoptie Rochussenstraat

Gepubliceerd: Maandag 28 mei 2018 17:39

De negentig jaar oude platanen boom op de binnenplaats van de Rochussenstraat dreigde gevaarlijk te worden. Acht bewoners zijn daarom in actie gekomen en betalen met elkaar voor een ingrijpende onderhoudsbeurt om de boom te redden.

De boom was wat aan de grote kant en daarom werd er door de bewoners gesproken over het rooien van de boom. Paul Achterberg is één van de acht bewoners die mee betaalt aan de verzorging van de boom. De verzorging van de boom neemt een hele dag in beslag: “De kroon wordt lichter gemaakt. De zwaar doorhangende takken die ook schaduw veroorzaken aan de overburen worden verwijderd”.

Bewoner Levien Willemse wil de boom ook graag behouden: “De boom is belangrijk omdat dit de enige monumentale plataan is in het binnenblok, dus iedereen ziet hem ook en geniet ervan. Het is écht iets wat hier staat”.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services