Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners Katendrecht ‘kapen’ grond van gemeente met kerstbomen

Bewoners Katendrecht ‘kapen’ grond van gemeente met kerstbomen

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 14:46

Op het volgebouwde Katendrecht ligt een braakliggend stuk grond. De bewoners uit de buurt planten daar massaal hun oude kerstboom, niet alleen om de kale vlakte op te vrolijken, maar ook als protest tegen de projectontwikkelaars.

‘Wij, de bewoners van Katendrecht, ‘kapen’ het laatste stukje groen van de projectontwikkelaars die de Kaap willen volbouwen met honderden (nieuwe) woningen’, zo valt te lezen op een statement aan een van de neergezette kerstbomen. Het braakliggende stuk grond wordt in 2020 volgebouwd met woningen.

Roland Groenenboom, initiatiefnemer van de ludieke actie, weet niet of de bomen de komende tijd mogen blijven staan. ‘Ik vraag me af hoe lang de gemeente ons deze kans gunt. Ik hoop dat we even onze gang kunnen gaan, ook al zijn er in het voorjaar al plannen om bloemen te zaaien.’Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services