Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bewoners de Esch komen in actie tegen derde stadsbrug in hun wijk

Bewoners de Esch komen in actie tegen derde stadsbrug in hun wijk

Gepubliceerd: Maandag 12 februari 2018 08:10

De gemeente Rotterdam wil De Esch en Feijenoord met elkaar te verbinden met een stadsbrug die toegankelijk is voor voetgangers en trams. Bewoners uit de Esch staan niet te springen om de brug en vrezen onder andere dat de natuur en rust in hun wijk verstoord wordt.

“De wijk is vol, de wijk is groen en rustig en dat willen we zo houden”, aldus Irene van Tol van Bewonersvereniging DWL De Esch. Veel bewoners denken er net zo over en zo is er een actiegroep tegen de komst van de brug gekomen, de Kerngroep Oeververbinding van DWL De Esch. Zij hebben ingesproken bij de gemeenteraad en hebben ook een gesprek gehad met wethouder Langenberg.

Een nieuwe stadsbrug bij De Esch zou volgens deze actieve bewoners veel impact op de wijk hebben. In de huidige plannen verdwijnt een deel van het natuurgebied in De Esch. Ook is de Kerngroep bang voor parkeeroverlast en het verdwijnen van woningen.

Hoewel er nog geen concrete plannen over de brug zijn, wil de Kerngroep Oeververbinding wel van zich laten horen en opkomen voor de belangen van de bewoners van De Esch, voordat het te laat is.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services