Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Bep (72) ontdekt nieuwe technologieën tijdens E-healthweek

Bep (72) ontdekt nieuwe technologieën tijdens E-healthweek

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2019 17:10

Deze week is het de E-healthweek en in de Havenpolikliniek werden woensdag de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zorg getoond. Appen met de huisarts? Het is maar een van de voorbeelden van wat straks allemaal moet kunnen.

Op de vraag of Bep zich daar iets bij kan voorstellen antwoord ze resoluut ‘nee’. “Maar of ik het zou willen? Ik kan geen ‘ja’ en kan ook geen ‘nee’ zeggen”, besluit ze. Dus gaat ze langs de verschillende stands met bedrijven die nieuwe technologieën aanbieden voor het verbeteren van de zorg. “In onze app kun je berichten sturen naar de zorgverleners die jou uitgenodigd hebben voor die app. Natuurlijk heb je voor noodgevallen nog wel gewoon de noodlijn, maar voor kleine dingen kun je op deze manier de dokter benaderen”, vertelt Godfried Bogaerts van BeterDichtbij.

Naast apps die het contact vergemakkelijken stuit Bep ook op een pleister. Die wordt op de borst aangebracht en verzamelt informatie over de hartslag en ademhalingsfrequentie van de patiënt. Zo hoeft Bep, zelf hartpatiënt, bijvoorbeeld niet meer zo vaak voor controle naar het ziekenhuis. “Dat zie ik toch wel als een uitkomst”, concludeert ze.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services