Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Benefiet voor Syrische vluchtelingen groot succes

Benefiet voor Syrische vluchtelingen groot succes

Gepubliceerd: Zaterdag 21 november 2015 23:52

Het doel is om maar liefst €1750 op te halen voor de vluchtelingen die aankomen in Griekenland. Velen van hen hebben daar niets of nauwelijks te eten. Ibrahim Astitou organiseerde een benefietavond om het geld in te zamelen.


Astitou heeft zelf met eigen ogen gezien hoe het er in Griekenland aan toe ging. Het is namelijk de tweede keer dat hij van plan is naar het land af te reizen. “Ik pak het probleem direct aan. De rest is niet direct, de politiek is niet direct. De enige die direct zijn dat zijn de mensen in de maatschappij. Vandaar dat ik gewoon doe wat ik kan, waar dat nodig is.”

De avond wordt voorzien van Syrisch eten, Syrische muziek en ook Syrische vluchtelingen. Zij verzorgen namelijk de muziek en het eten. Uit verschillende asielzoekerscentra kwamen ze naar Rotterdam. “Alles wat je hier ziet, is typisch voor de Syrische keuken”, vertelt kok Nezar Skeak. Vervolgens vliegen er allerlei moeilijk (Syrische) namen van het eten om de oren. De bezoekers van de benefietavond vinden het in ieder geval lekker smaken. “Ik hou wel van Arabisch eten. Het is weer eens wat anders. Anders gekruid, dat maakt het lekker”, vertelt een van de aanwezigen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services