Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Beeld De Lastdrager keert terug in de stad

Donderdag 30 oktober 2014 15:59

Beeld De Lastdrager keert terug in de stad

Het beroemde beeld 'De Lastdrager' keert terug in de stad na vele smeekbedes. Het tekent de Rotterdamse arbeider, die z'n karige loon in een envelopje kreeg en op vijftig jarige leeftijd met een kapotte rug thuis zat. Maar desondanks toch de mentaliteit had om te door te gaan, oftewel 'niet lullen, maar poetsen'.


Een replica van het originele zal in het brons worden gegoten en onthuld op 13 november te Wilhelminapier. Een krachtige, bronzen creatie van kunstenaar Han Rehm, die al vanaf 1950 was te bewonderen op pakhuis De Eersteling aan de Rijnhaven. Maar in de jaren '90, na de sloop van het veem met eigenaar Steinweg is het beeld op de achtergrond geraakt, namelijk een anonieme spot bij de Waalhaven.

Uiteindelijk viel de keuze dus op de Wilhelminapier, achter het nieuwe Luxor theater en naast de plek waar in de toekomst nieuwe woontorens (Boston en Seattle) moeten verrijzen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services