Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Basketbalcourt is eyecatcher op Rotterdam Centraal

Basketbalcourt is eyecatcher op Rotterdam Centraal

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 16:11

Sinds maandag 9 september trekt het basketbalveld op Rotterdam Centraal veel bezoekers. Het kleurrijke speelveld is ontworpen door Opperclaes, een platform voor hedendaagse kunst. Tot en met zondag kunnen voorbijgangers een potje spelen onder begeleiding van 3X3 Unites.

De court is de bucket van een volledig 3X3 speelveld. Bij deze specifieke vorm van basketbal spelen teams van drie tegen elkaar op een half basketbalveld.

Op Rotterdam Centraal wordt daarmee aandacht gevraagd voor de Street Cup en de Pro Cup. Daarnaast zijn er ook clinics die zondag 15 september worden gegeven tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend op het Afrikaanderplein.

Termen uit het basketbal werden als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van Bruce Tsai-Meu-Chong, mede-oprichter van Opperclaes: ‘Het is heel tof om een kunstobject te maken dat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dat doen we wel vaker, maar het wordt niet vaak zó intensief gebruikt als een basketbalcourt. Dat geeft echt een extra dimensie aan ons werk.’ Na het evenement wordt het court gedoneerd aan een wijk in Rotterdam-Zuid. De exacte locatie wordt nog bepaald.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services