Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Basisschoolkinderen krijgen gymmend taalles in Beverwaard

Basisschoolkinderen krijgen gymmend taalles in Beverwaard

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 16:35

Op basisschool De Regenboog in Beverwaard werd de eerste pilot gehouden van Sportieve Taallessen. Bij deze lessen kunnen peuters die een taalachterstand hebben, samen met hun ouders, al spelenderwijs oefenen met de Nederlandse taal.


Belangrijk bij de lessen is dat de ouders meedoen, want ook zij hebben vaak een taalachterstand: ,,Rotterdam is natuurlijk een multiculturele stad, dus de deelnemers komen overal vandaan.’’, vertelt Jelmer Knossen. Jelmer is projectcoördinator bij Schoolsportvereniging, een instantie die scholen en sportverenigingen samenbrengt om kinderen in beweging te krijgen.

,,We merken bij veel ouders dat het aan zelfvertrouwen ontbreekt om in het openbaar Nederlands te praten. Bij deze lessen proberen we een sfeer te creëren waarbij de ouder genoeg vertrouwen krijgen om samen met hun kinderen Nederlands te praten.’’

Er wordt in januari een tweede pilot gehouden op een school in Delfshaven en daarna zal er gekeken worden over het project uitgerold kan worden in de rest van Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services