Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

AUDIO: Meeste fietsdiefstallen Coolsingel en Prins Alexanderlaan

Vrijdag 11 juli 2014 11:36

AUDIO: Meeste fietsdiefstallen Coolsingel en Prins Alexanderlaan

De meeste fietsen worden gestolen op de Coolsingel, Prins Alexanderlaan en de Stationssingel. Dat blijkt uit onderzoek van het online tijdschrift Vers Beton.

"Opvallend is dat vooral 's ochtends en 's middags de meeste fietsen worden gestolen terwijl je zou denken dat 's nachts de meeste fietsen worden gestolen" vertelt Inge Janse van Vers Beton.

Op de Coolsingel is er een correlatie te zien tussen de opening van de winkels en het aantal gestolen fietsen. "Het gaat fout als je snel iets moet kopen en je fiets niet goed vastzet".

Interactieve kaart
Vers Beton presenteert de cijfers als interactieve kaart, gemaakt door de Rotterdamse developer Dodi Raditya. Dit maakt het mogelijk om per jaar, dagdeel en type vervoersmiddel (fietsen en scooters) te achterhalen waar hoeveel diefstallen voorkwamen. Ook is per straat te zien waar en wanneer de meeste fietsen zijn gestolen.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services