Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

AUDIO: Bibliotheek Afrikaanderplein sluit deuren

Donderdag 21 augustus 2014 17:19

AUDIO: Bibliotheek Afrikaanderplein sluit deuren

Slecht nieuws voor boekenwurmen uit Rotterdam-Zuid, want de bibliotheek aan de Paul Krugerstraat in de Afrikaanderwijk sluit per 27 september haar deuren.

Daarmee is de bieb in gebiedscommissie Feyenoord de eerste vestiging die sinds de privatisering in 2013 dicht gaat. Op die dag kunnen tot 14.00 uur nog boeken worden ingeleverd. 

De sluiting vormt onderdeel van het plan om toe te werken naar een model met zes grote stadsbibliotheken met ruime openingstijden. De werknemers van de bibliotheek worden in een ander filiaal ondergebracht. 

Eerder dit jaar kwam de bibliotheek Rotterdam nog in opspraak, omdat er na de privatisering in 2013 nog een aantal 'financiele lijken' in de kast lagen. Er was een miljoenentekort, met enkele gedwongen ontslagen tot gevolg. 

Vrijdagochtend om 08.15 praat de direceur van de bibliotheek, Gert Staal, OPEN Rotterdam bij over de ontwikkelingen. 

Luister hieronder naar Thomas, die de reacties van de buurtbewoners peilde bij de bibliotheek. 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services