Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

American Football voor dames ook in Rotterdam

Donderdag 12 oktober 2017 17:15

American Football voor dames ook in Rotterdam

Het was voor mannen al mogelijk om American Football te spelen in Nederland. Nu kunnen ook dames zich hijsen in beschermende pads en deze typisch Amerikaanse sport in Rotterdam beoefenen. 

In het Zuiderpark trainen wekelijks stoere meiden in American Football, de Rotterdam Ravens heten ze. De sport is nieuw in Nederland, want alleen Amsterdam heeft tot nu toe een damesteam. De Rotterdam Ravens moeten heel veel investeren, zo vertelt penningmeester Patricia van Haare: “We doen crowdfunding, omdat we te weinig geld hebben. We hebben geen sponsoren. Alles moet uit de zak van de meiden. We willen toch zoveel mogelijk ophalen via sponsoren, want de meiden kunnen het zelf niet betalen. Veel van hen zitten nog op school. Als je dan 500 euro moet betalen voor de gear dan is dat echt te veel.”

American Football is een ruwe sport, maar desondanks vindt teamlid Jess van Deurzen het fantastisch om te spelen: “Het is een harde, maar ook een tactische sport. Je moet er ook echt bij nadenken. Je hebt een positie waar je wat mee kan. Het is gewoon een uitdaging.”

Ook al is de sport nog maar klein in Nederland, heeft Patricia grote dromen voor haar team: “Ik wil met het team bereiken dat we altijd plezier blijven hebben en dat we heel groot mogen worden en dat we verder komen dan de mannen. En dat we dan ook kunnen spelen in Engeland, Polen, Duitsland, dat soort landen. Dat willen we wel echt bereiken dat we er echt voor kunnen gaan.”
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services