Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Gepubliceerd: Donderdag 07 september 2017 16:07

OPEN Rotterdam is vanaf 2013 de nieuwe, eigen, verfrissende en creatieve omroep van Rotterdam. Op een vlotte, positieve en eigentijdse manier brengen wij de stad en de Rotterdammers in beeld. Op z’n Rotterdams, no-nonsens en multi-mediaal. Rotterdamser ken je het niet krijge!

OPEN Rotterdam is jouw partner 
OPEN Rotterdam heeft de publieke opdracht om er voor alle Rotterdammers te zijn, deze zijn uiteraard te verdelen langs allerlei verschillende lijnen (leeftijd, leefstijl, culturele achtergrond, religie, opleiding) .
We bereiken juist al deze Rotterdammers door goed te sturen op 
- een mix aan kanalen (2 tv kanalen, website, nieuwsbrief, linkedin, facebook, instagram, twitter, youtube)
- een mix aan onderwerpen, waar we streng op toezien
- balans in spreiding in de stad
Door onze werkwijze, onze andere nieuwsverhalen die echt van toegevoegde waarde zijn aan het totale mediaaanbod in Rotterdam, behoort OPEN Rotterdam al vanaf 2015 OPEN Rotterdam tot de beste omroepen van Nederland. In 2017 zijn we uitgeroepen tot De Lokale Omroep van het Jaar.


Bereik
OPEN Rotterdam werkt volgens de tv en digital first strategie en heeft inmiddels een maandelijks bereik van 2 miljoen via de digitale (web en social media) kanalen. Door deze strategie is het mogelijk voor OPEN Rotterdam om alle Rotterdammers te bereiken, en heel specifiek gericht op subculturen kan inzetten.
OPEN Rotterdam bereikt via de verschillende kanalen bij elkaar zo'n 75.000 Rotterdammmers. 

Het online bereik is op jaarbasis gegroeid tot 22 miljoen. 


OPEN Rotterdam TV
Met het dagelijkse TV magazine 010nu deelt OPEN de passies, inspiraties, ideeën en verhalen uit de stad. Na het weerbericht volgen mooie series, documentaires en interviews over allerlei verschillende Rotterdamse actuele onderwerpen. Juist door deze combinatie van het dagelijks magazine met nieuws diep uit de wijken met een gevarieerd tv aanbod, creëert OPEN Rotterdam een breed draagvlak.
Net als andere lokale en regionale omroepen werkt OPEN Rotterdam met een zogenaamd carrouselmodel, waarbij de programmering van een uur dagelijks 23 maal herhaald wordt. Hierdoor vergroten we de kijkmogelijkheid van de Rotterdammers in het grote TV aanbod dat er is. En hierdoor heb jij maximale exposure en komt jouw spot ieder uur voorbij.  

Rotterdam Podium is het tweede tv-kanaal van OPEN Rotterdam. Het kanaal kent steeds wisselende doelgroepen en is voornamelijk bedoeld voor zogeheten toegangstelevisie. Dat wil zeggen dat organisaties met een maatschappelijk doel (culturele organisaties, kerkgemeenschappen, buurtgroepen of kleine producenten) zelf een programma of programmaserie maken.

OPEN Rotterdam kan net als de andere lokale omroepen in Nederland niet de kijkcijfers meten. Maar als we uitgaan van een realistische 10% van de kijkcijfers van RTV Rijnmond dan heeft OPEN Rotterdam met twee tv kanalen een minimaal dagelijks bereik van 24.000. 
 
Jouw campagne ook via web en app
Op onze website en app (zowel iOS en Android) zijn onze uitzendingen te volgen via livestream en terug te kijken. Dus ook jouw advertentie of advertorial. Je kunt jouw tv spot ook ondersteunen door extra zichtbaarheid met een banner op onze website, uiteraard met een direct link naar je webpages.

Online en social campagne via OPEN Rotterdam kanalen
OPEN Rotterdam heeft een sterke digitale strategie, waarbij we onze items uitzenden via onze digitale kanalen Facebook en Youtube. Uiteraard worden onze tv programma's promotioneel digitaal ondersteund via onze kanalen (FB/YT/twitter/instagram). Jouw tv spot kan je laten uitzenden via (een van) deze kanalen en aparte promotionele campagnes via onze digitale kanalen zijn bespreekbaar. 

Billboarding van live events via onze online kanalen is een interessant mogelijkheid om zichtbaarheid te vergroten en je boodschap uit te dragen. 

Laat je campagne digitaal en gericht ondersteunen en vergroot je bereik!

Nieuwe mogelijkheden
OPEN Rotterdam is zich bewust dat de tijd van het alleen maar zenden van advertenties aan het verdwijnen is. Daarom denkt OPEN Rotterdam graag mee met het zoeken naar nieuwe en andere mogelijkheden, bijvoorbeeld bij het opzetten van een infomercialcampagne. 

Interesse in een kennismakingsgesprek om eens te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen? 
Mail dan met Joeri Brugman via joeri@openrotterdam.nl

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services