Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Actiegroep ‘Voor14’ kraakt pand in Delfshaven uit protest

Actiegroep ‘Voor14’ kraakt pand in Delfshaven uit protest

Gepubliceerd: Donderdag 04 februari 2021 17:24

Actiegroep ‘Voor14’ heeft dit weekend een voormalig buurthuis aan de Havenstraat gekraakt. De actievoerders pleiten voor het verhogen van het minimumloon en willen aandacht voor de Rotterdamse woningmarkt. “Er is een lange wachtrij voor sociale huurwoningen”, vertelt Kenneth Soeleman, actievoerder van ‘Voor14’. 

De actiegroep wil een statement maken en de buurt weer voorzien van een buurthuis. “We hebben het pand bezet, omdat gebouw al ruim 10 jaar leeg staat”, aldus Kenneth. De actiegroep is in overleg met Woonbron, de huidige eigenaar van het pand, en is niet bang om het gebouw te moeten verlaten. “Het zou mogelijk moeten zijn om een leuke wijk te hebben met een buurtvoorziening waarin de bewoners hun activiteiten kunnen ontplooien.”

Buurtbewoner Jaap Stronks merkte al snel dat hij nieuwe buren had. Hij steunt de actiegroep: “Ik denk dat iedereen het een goed idee zal vinden als er een goede invulling aan wordt gegeven in plaats van dat het gebouw leeg staat”, aldus Jaap. 

Tweets:
whoa, opeens een @voor_14 campagne tegenover mijn huis! pic.twitter.com/zyvLwlriJJ

— Jaap Stronks (@jaapstronks) January 31, 2021


 


Ah! het leegstaande pand tegenover ons is gekraakt, ook uit protest tegen de woningnood, en mede als campagne voor een hoger minimumloon en een menswaardig bestaan voor iedereen. Bij deze: steun van deze buurtbewoner 🙌 @voor_14 #voor14

video: pic.twitter.com/WksQ8Hee97

— Jaap Stronks (@jaapstronks) January 31, 2021

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services