Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Aboutaleb uitgeroepen tot Nederlander van het jaar

Dinsdag 09 december 2014 21:55

Aboutaleb uitgeroepen tot Nederlander van het jaar

Weekblad Elsevier heeft onze burgemeester uitgeroepen tot Nederlander van het jaar 2014. Belangrijkste reden is dat Aboutaleb het gezicht is van het Rotterdam dat afgelopen jaar veel positief in het nieuws is geweest.

De opening van zowel het Centraal Station als de Markthal en natuurlijk het veelvuldig verschijnen in internationale lijstjes van 'steden die je bezocht móét hebben' hebben de burgemeester het podium gegeven om te kunnen uitblinken. Volgens Elsevier kan het contrast niet schriller: 'foute' lijstjes figureerde, staat sinds dit jaar opeens op allemaal 'goede' lijstjes’. Daarmee is Ahmed Aboutaleb de verpersoonlijking van een stad die momenteel blaakt van het zelfvertrouwen.

Ook was Elsevier te spreken over de stijl van onze burgemeester: ''Toegewijd, oog voor detail, soms hard, altijd duidelijk. In tal van relevante maatschappelijke kwesties - van gemeentelijke wietteelt tot polderjihad - heeft Aboutaleb laten zien niet bang te zijn voor uitgesproken opvattingen.’’

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services