Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Aandacht voor The Hoodie in het Nieuwe Instituut

Aandacht voor The Hoodie in het Nieuwe Instituut

Gepubliceerd: Zondag 01 december 2019 14:00

Je hebt ze in alle soorten en maten, hij is stoer, maar kan ook verijnd zijn; The Hoodie. Een absolute musthave in iedere garderobe, maar ook omstreden. Het Nieuwe Instituut, heeft vanaf 1 december een tentoonstelling over dit kledingstuk.

De tentoonstelling is een prikkelende mix van kunstwerken, kledingstukken, publicaties, digitale opnames, socialmediaposts en andere voorwerpen. Ze dagen de bezoeker uit om stil te staan bij hun eigen positie ten opzichte van de hoodie. De tentoonstelling toont ruim 100 bijdragen van tientallen kunstenaars, ontwerpers en fotografen. De expositie is samengesteld door schrijver en curator Lou Stoppard. “De hoodie is een complex kledingstuk, zowel enorm populair als, in sommige contexten, erg controversieel. Het vertelt verhalen die onze tijd kenmerken: over sociale ongelijkheid, jeugdcultuur, subcultuur, politiegeweld, racisme, privacy, angst en stijl. Voor sommigen betekent de hoodie niet meer dan comfort, anderen worden gedwongen eerder genoemde thema’s in acht te nemen. Zij kennen de ervaring van een zekere profilering, stereotypering of controle maar al te goed. De betekenis van de hoodie als symbool van hedendaagse cultuur, wordt in de tentoonstelling onderzocht, aan de hand van de briljante bijdragen van de deelnemende kunstenaars en vormgevers.”

Mocht je het de komende tijd te druk hebben met verschillende borrels deze maand en je hebt geen tijd, dan heb je nog tot april volgend jaar om een kijkje te nemen.

Foto: Ari Versluis en Ellie UyttenbroekMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services