Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Aandacht voor digitale gezondheid in Rotterdam tijdens de e-Healthweek

Aandacht voor digitale gezondheid in Rotterdam tijdens de e-Healthweek

Gepubliceerd: Zondag 20 januari 2019 15:21

Zorgpartners, onderwijsinstellingen en ontwikkelaars uit heel Nederland openen van 21 januari t/m 26 januari een week lang hun deuren tijdens de e-Healthweek. Ook in Rotterdam vinden rondleidingen, dialogen, masterclasses, workshops en mogelijkheden plaats om toepassingen persoonlijk te ervaren.

De derde editie van de e-healthweek heeft twee kernthema's: digitale vaardigheden voor effectief gebruik e-health en manieren om e-health te implementeren in preventie, welzijn, ondersteuning en zorg.Voorbeelden zijn: beeldbellen met de zorgverlener, online recepten vernieuwen of de ontwikkelingen van de zwangerschap thuis volgen terwijl de gynaecoloog meekijkt.

In Rotterdam vindt o.a. het volgende plaats:
- Nieuwe integraal Zorgconcept Ouderen (Havenpolikliniek)
- BioSensor (Philips & Vital & Maasstad Ziekenhuis)
- Zorgportaal (Erasmus MC en IJsselland Ziekenhuis)
- Beter Dichtbij app (Beter Dichtbij)
- Living Lab (Hogeschool Rotterdam)
- Meekijkconsult 1ste en 2de lijnszorg (Franciscus Gasthuis & Vlietland)

De Havenpolikliniek, voorheen Havenziekenhuis, is een poliklinisch centrum waar Rotterdamse ziekenhuizen samenwerken. Tijdens de e-healthweek ligt de focus voornamelijk op ontwikkelingen die belangrijk zijn voor ouderen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Denk aan digitale toepassingen om toegang te krijgen tot zorg en beter inzicht te krijgen in de eigen gezondheidssituatie.

Een volledig overzicht van de activiteiten van 2019 is te vinden op de website www.ehealthweek.net.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services