Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
48 Hour Film Project 2017

48 Hour Film Project 2017

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 14:08

Het 48 Hour Film Project Rotterdam is een filmwedstrijd waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. Het deelnemersveld loopt uiteen van amateurs en studenten tot aan doorgewinterde professionals en zelfs Gouden Kalf-winnaars. In september 2017 werden er in totaal 48 korte films gemaakt en alle inzendingen worden vertoond bij OPEN Rotterdam!

Aflevering 12
De laatste aflevering alweer. Natuurlijk bekijken we daarin de winnende film van het 48 Hour Film Project Rotterdam, de horrorfilm 'Oppassen' van Shariff Nasr. Daarvoor zien we nog drie andere producties, die ook binnen 48 uur zijn gemaakt. Te beginnen met 'Suiji', een romantische road movie, die werd opgenomen in Noord-Frankrijk. Daarna 'Overstuur', een heftig liefdesverhaal met een pijnlijke afloop. En ook de film 'Tussenstation' komt nog voorbij. Gemaakt door een groep Zeeuwse filmmakers op een verlaten klassiek treinstation. En het leidt dus allemaal tot de beste 48 Hour film van 2017: Oppassen!Aflevering 11
In deze aflevering zie je drie films die gemaakt zijn binnen 48 uur. 'Tuin' brengt je aan het lachen. We zien daarin een oma, die op de verleidingstoer gaat. De tweede productie heet 'Denkwerk' en werd gemaakt door slechts twee personen. Rotterdam komt prachtig in beeld tijdens deze psychologische thriller. Tot slot zien we vandaag de runner-up van het project uit 2017. 'Hitchcock Hitchcock' toont de directe nasleep van een privédrama. Dat klinkt zwaar, maar acteurs Rienus Krul en Zouhair Mtazi maken er een spannende én komische film van. Een absolute aanrader voor de filmliefhebbers!Aflevering 10
Drie films staan vandaag centraal in de tiende aflevering uit deze serie. We beginnen met 'Sh*thole', een grappige actiefilm die werd gemaakt door een groep getalenteerde studenten van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Daarna bekijken we de film 'Sop', ook al geproduceerd door een groep jonge makers. Het is ongelofelijk hoeveel sponzen zij in hun film gebruikt hebben... De derde en laatste film is één van de beste inzendingen van dit jaar. Regisseur Ruben Broekhuis kreeg diverse prijzen en nominaties voor 'Als de oorlog over is', waaronder de award voor second runner-up. Een indringende oorlogsfilm, een absolute must see!


Aflevering 9 
In deze aflevering zie je vier films. Ten eerste 'Estrangeiro', een romantische detective met prachtige Portugese fado-muziek. 'Bitches' draait om twee vrouwen, die na een spannend avontuur stevig van zich afbijten. De film 'Emma' kent een dramatisch script over een gehandicapte vrouw. En tot slot: 'Love You Daddy', een intrigerende psychologische film, die de kijker behoorlijk aan het denken zet!


 
Aflevering 8
In de achtste aflevering van het seizoen hebben we drie humoristische films aan elkaar gekoppeld. De eerste inzending heet 'Fluffy wordt een Sterretje', waarbij het verhaal draait om een overleden konijntje. De tweede film heet 'The Cannabis Files'. Een groep studenten maakte een grappige in scène gezette documentaire over het gebruik van cannabis. En we eindigen de uitzending met de film 'Stalkers', één van de top 5 films van het 48 Hour Film Project Rotterdam. Een geweldig script en twee geweldige acteurs maken een ongeloofwaardig gegeven (een vlog over stalken) tot een spannend, hilarisch en volkomen realistisch verhaal.Aflevering 7
Uitzending 7 biedt weer drie uiteenlopende films, die deel uitmaken van de meest dynamische filmcompetitie van Nederland. De aflevering begint met de comedy 'Opgeruimd staat netjes', waarbij het verbergen van een lijk centraal staat. Daarna bekijken we de film 'Eigenstijl'. De hoofdpersoon is al jarenlang werkloos en krijgt de kans om bij een modern bedrijf aan de slag te gaan. Dat lijkt een pittige opgave, maar het blijkt een schot in de roos. Deze aflevering eindigt met 'The Far Reach', een mysterieuze Road Movie van regisseur Rien Bexkens. Voor de liefhebber van prachtig camerawerk een absolute must watch!

Aflevering 6
In de zesde aflevering uit deze serie kun je weer rekenen op drie totaal uiteenlopende films. We starten met de film 'Keer op Keer', waarbij op een grappige manier gebruik is gemaakt van een bijzondere spons. Daarna gaat de aandacht naar 'Contact', een productie die werd gemaakt door een groep enthousiaste amateurfilmmakers. Zij produceerden een liefdesverhaal tussen mens en robot. Tot slot zien we de film 'Expropriated' van regisseur Jens Rijsdijk. Hij wist het 48 Hour Film Project Rotterdam twee keer eerder te winnen. Dat lukte met deze inzending net niet, maar zijn spannende oorlogsverhaal is zeer zeker de moeite van het kijken waard!


Aflevering 5
De vijfde aflevering van dit programma begint met de film 'Thuis'. Het bijzondere aan deze productie? De regisseur is de pas 14-jarige Merlijn Remmig. Hij is de jongste deelnemer aan het 48 Hour Film Project Rotterdam en hij maakte een absolute feel good movie. Daarna tonen we de film '1, 2, 3, pen'. Ook deze inzending is van de hand van jonge makers, een groep studenten dit keer. Zij spelen op een grappige manier in op de sentimenten tussen Rotterdam en Amsterdam. Tot slot zien we de film 'Weerzienwekkend', één van de winnaars van de publieksprijs. Een bijzonder verhaal, waarbij de hoofdpersoon terugkeert uit de dood...


 
Aflevering 4
In aflevering 4 zie je drie inzendingen uit het lichte filmgenre. We beginnen de uitzending met 'Laat Lopen', een luchtige liefdesfilm over een hardloper die zijn nieuwe hobby wel erg serieus neemt. De tweede film heet 'Exit' en werd opgenomen in de Noordsingel gevangenis. Op deze bijzondere locatie werd een script verfilmd met een mooie plotwending. De derde en laatste 48 Hour film heet 'Levensbeperkt', een inzending die veel waardering kreeg van de jury. Een zeer humoristisch verhaal met een overleden werkzoekende in de hoofdrol. Het klinkt absurd en dat is het ook!

 
 
Aflevering 3
In aflevering 3 zie je drie bijzondere films, waaronder die van de winnende regisseur van 2016. We starten de uitzending met 'Flippercasting', een thriller met humoristische elementen, die werd opgenomen in het Rotterdamse flipperkastmuseum op Katendrecht. Daarna zien we de indringende film 'De Wedergeboorte van het Beest' over een mysterieus wezen dat zijn zelfvertrouwen is verloren. De derde en laatste film heet 'Omdat we broers zijn'. Deze Mockumentary werd gemaakt door Marc Eikelenboom, de winnende regisseur van het 48 Hour Film Project Rotterdam in 2016. In 2017 niet de hoofdprijs voor hem, maar wel een prachtige film.


Aflevering 2
In aflevering 2 zie je vier bijzondere films. We starten met 'In Neon', een bijzondere thriller die werd opgenomen in de neon glasblazerij op het Noordereiland. Film 2 heeft de titel Schoon Genoeg. Tijdens de opnames raakte de auto van de hoofdpersonen te water vanwege een stuurfout. Het team maakte van de nood een deugd... De derde productie heet 'Wasted' en kan gezien worden als een aanklacht tegen de verspilling van plastic. En de laatste film van deze aflevering draagt de titel 'What Goes Up'. Een behoorlijke stevige zwarte komedie, die speelt met de sentimenten tussen Amsterdam en Rotterdam. Voor ieder wat wils dus!Aflevering 1
In aflevering 1 zie je drie bijzondere films. We starten met 'The First Hundred Years are the hardest', een mooie en komische inzending over levensgeluk. De film werd grotendeels opgenomen op het Eiland van Brienenoord. Film 2 heeft de titel Inhibit en toont qua verhaallijn gelijkenissen met Jungle Book. De hoofdpersoon groeit op in de natuur en maakt de stap naar de bewoonde wereld. De derde productie heet 'Imagine' en is één van de prijswinnaars van het 48 Hour Film Project. Actrice Anke van 't Hof ontving de award voor Beste Actrice voor haar prachtige rol als vrouw, die een jongere versie van zichzelf aan de telefoon krijgt.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services