Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
250 jaar Oude Plantage vieren in de Esch

250 jaar Oude Plantage vieren in de Esch

Gepubliceerd: Zondag 15 september 2019 20:09

Op 11 september 1769, 250 jaar geleden, besloot de stad Rotterdam een wandelpark aan te leggen aan de oever van de Maas, de Oude Plantage. Om dit te vieren is vandaag een feest georganiseerd door stichting Oude Plantage en het Buurtcollectief De Esch.

Het programma, gepresenteerd door schrijver en denker Gino van Weenen, is officieel gestart om 13 uur met de onthulling van twee informatieborden door wethouder Wijbenga. De borden informeren bezoekers over de lange historie van dit stadspark.

De stichting Oude Plantage is nog maar 10 jaar jong en werd opgericht door omwonenden. Het doel is het behoud en herstel van het stadspark de Oude Plantage als openbaar park voor passieve recreatie voor alle Rotterdammers, het tegengaan van aantasting en verloedering van de Oude Plantage en binnen Rotterdam bekendheid geven aan de Oude Plantage.

Op de foto staat het huidige uitzicht op de stad vanuit het park: prent van E. Hostein (Stadsarchief Rotterdam).Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services