Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
16-jarige Hamza gaat voor gebiedscommissie Delfshaven

16-jarige Hamza gaat voor gebiedscommissie Delfshaven

Gepubliceerd: Maandag 19 februari 2018 14:15

Wij Delfshaven is de a-politieke partij in het gebied Delfshaven die ook deze gemeenteraadsverkiezingen weer voor plekken in de gebiedscommissie gaat. Zij geven gehoor aan de eerste verkiezingen waar jongeren van 16 jaar mogen stemmen én zich verkiesbaar mogen stellen. Zo staat Hamza Ciklaakbiyik (16) op de lijst. Samen met zijn nieuwe team opent hij de campagne op het Grote Visserijplein.

Hamza is opgegroeid in Bospolder Tussendijken en een actieve bewoner die naast proeftuin de Pluktuin woont. Op dit stukje groen naast het Dakpark, dat volgend jaar plaats moet maken voor huizen, heeft hij zijn eigen kippenhok. Ook heeft hij hier samen met zijn broer een eigen pizzaoven - de oven van de wijk. “We hebben zo’n drie jaar geleden geld aangevraagd bij de gebiedscommissie en deze toen zelf gebouwd.” Ook regelt hij activiteiten in de wijk.

Als derde op de lijst - Wij Delfshaven heeft nu twee zetels - heeft Hamza goede kans op in de gebiedscommissie terecht te komen. Hij wil zich vooral inzetten voor jongeren en ouderen. Dat ze zich fijn voelen in de wijk en ook kunnen opgroeien in het groen, zoals hijzelf. “Zo worden de bewoners socialer en gaan ze beter met elkaar om.”

Of Hamza ooit de premier van Nederland wordt, is nog maar de vraag: “Zo ver gaat het nog niet”. Maar ook na deze vier jaar wil hij zich blijven inzetten voor jongeren in zijn wijk. “Dan ben ik pas twintig en dan weet ik nog steeds hoe het is om hier op te groeien.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services