Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
126 kandidaten voor wijkraden

126 kandidaten voor wijkraden

Gepubliceerd: Zaterdag 27 januari 2018 10:24

Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Rotterdammers kiezen dan de leden van de gemeenteraad en de gebiedscommissies.

Nieuw dit jaar zijn de 14 wijkraden in de gebieden Noord en Feijenoord en het experiment met gelote wijkcomités in 6 andere wijken. Tot maandag 22 januari konden de inwoners van deze gebieden zich aanmelden voor deelname aan de gekozen wijkraad. In totaal stelden 126 Rotterdammers zich kandidaat. De kandidaten hoeven geen lid te zijn van een politieke partij, doen op persoonlijke titel mee en zetten zich de komende jaren in voor hun wijk.

Stemmen en verkiesbaar vanaf 16 jaar
De verkiezingen van de wijkraden vinden tegelijkertijd plaats met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In de delen van de stad waar geen wijkraden zijn, kiezen de inwoners de gebiedscommissies. Uniek is dat Rotterdammers al vanaf hun 16de verkiesbaar kunnen zijn voor de gebiedscommissie of de wijkraad. Rotterdammers die op 21 maart 16 jaar of ouder zijn kunnen voor de gebiedscommissies of de wijk raad stemmen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen geldt de leeftijd van 18 jaar.

Experiment
De gemeenteraad besloot in oktober 2017 om te gaan experimenteren met onder andere wijkraden en wijkcomités. De wijkraden bevinden zich in Noord (6) en in Feijenoord (8). De bewoners worden hier dus vertegenwoordigd door hun wijkraad en niet door een gebiedscommissie. In de zes wijken met wijkcomités vinden wel verkiezingen voor de gebiedscommissies plaats. Deze wijken zijn gekozen in drie gebieden (ieder twee wijken).Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services