Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

'Slechts' 3,2 miljoen euro voor burgerideeën

Donderdag 06 november 2014 13:46

'Slechts' 3,2 miljoen euro voor burgerideeën

Als je het komende jaar een innovatief idee heb voor de stad moet je er rekening mee houden, dat het Rotterdamse stadsbestuur het budget nog verder heeft beperkt. In eerste instantie zou er 11,1 miljoen euro bestemd zijn voor zijn voor nieuwe plannen, maar dit bedrag wordt nu verlaagd naar 3,9 miljoen. Ook wordt het initiatief 'eenmalig' financieel ondersteund.

Over 2 maanden volgt de uitwerking van de spelregels. Het is de bedoeling dat vanaf 1 maart ideeën ingestuurd kunnen worden door burgers, verspreid over zeven beleidsterreinen: van veiligheid tot onderwijs. Uit deze conclusie kan worden getrokken dat er minder ideeën gerealiseerd kunnen worden. D66-raadslid Jos Verveen, groot voorvechter van 'Stadsinitiatief 2.0' zegt alsnog tevreden te zijn. "Het bedrag is weliswaar kleiner dan gedacht, maar het is knap dat ze dit geld al voor 2015 hebben vrijgespeeld, zonder dat het elders pijn doet."

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services