Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
 Examen doen op de fiets. Maar wat zijn de regels ook alweer?

Examen doen op de fiets. Maar wat zijn de regels ook alweer?

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 16:43

De komende maand leggen ruim 1800 leerlingen van 56 Rotterdamse basisscholen het fietsexamen af. Maar hoe zit het eigenlijk met de verkeerskennis van de Rotterdammer? Wij gingen de straat op en vroegen het! 

Tijdens het fietsexamen wordt de verkeerskennis getest van leerlingen uit groep 7. Na een ronde op het behendigheidsparcours en het controleren van hun fiets, rijden de pupillen in groepjes een route van 30 minuten.

Ze worden op 14 punten gecontroleerd op hun verkeersvaardigheden. Kijken ze goed? Steken ze hun hand netjes uit als ze afslaan? De kinderen moeten laten zien dat ze de geleerde kennis uit de lessen kunnen toepassen in de praktijk. Wanneer ze alles goed doen, krijgen ze een diploma.

De belangrijkste doelstelling van het verkeersexamen is het terugdringen van het aantal ongevallen onder scholieren. Sinds vorig jaar organiseert de gemeente het examen en biedt dit gratis aan aan alle basisscholen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services