Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
“Relativi...wat?” Theatervoorstelling maakt jongeren nieuwsgierig naar wetenschap

“Relativi...wat?” Theatervoorstelling maakt jongeren nieuwsgierig naar wetenschap

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 13:48

Wat is de zin van het leven? En wat heeft wetenschap daarmee te maken? Op 13 december wordt tijdens de theatervoorstelling Ultimate Cube wordt aandacht gegeven aan de rol van wetenschap in ons leven. Daarnaast heeft het jongerenpanel van Maaspodium voor deze voorstelling een randprogramma ontwikkeld, waarbij jongeren geprikkeld en nieuwsgierig worden gemaakt voor wetenschap.


 
In de voorstelling Ultimate Cube, probeert Firma Draak, gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, wordt de wetenschap in ons dagelijks leven uitgelicht en ontleed. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Ultimate Cube hoort bij Theater of the Now. Een serie theatervoorstellingen, waarbij onderwerpen als woede, wetenschap, faalangst en racisme behandeld worden. Maaspodium wil, tijdens interactieve avonden, samen met jongeren stilstaan bij deze onderwerpen over de wereld van nu. Elke Theater of the Now is anders. De vorm wisselt telkens, maar elke avond komen ook vaste onderdelen terug, zoals de vaste host Mahutin Awunou, verrassende gasten en een Rotterdamse jongerenpanel dat de avond vorm geeft.

“Moet je dronken zijn om kwantummechanica te kunnen snappen?” In het kader van Theater of the Now, produceert OPEN Rotterdam een drietal filmpjes, die tijdens de reeks avonden vertoond worden om zo het geluid van de stad naar het theater te brengen. En andersom. Voor ULTIMATE CUBE gingen we op zoek naar wetenschap in de stad en stelden we de vraag: 'Wat betekent wetenschap voor jou?'

Ga voor meer informatie of voor kaartverkoop naar: https://www.maastd.nl/voorstelling/ultimate-cubeMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services