Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
‘Bied Rotterdamse initiatiefnemers één aanspreekpunt aan’

‘Bied Rotterdamse initiatiefnemers één aanspreekpunt aan’

Gepubliceerd: Vrijdag 16 oktober 2020 16:07

In ‘Rachid zoekt raad’, de nieuwe serie van OPEN Rotterdam over lokale politiek, brengen we telkens een bezoek aan een Rotterdamse wijk. Samen met een wijkraadslid, gebiedscommissielid óf gemeenteraadslid, onderzoeken we in hoeverre de Rotterdammers invloed kunnen uitoefenen op politieke beslissingen én op het wel en wee van hun wijk.

In deze aflevering zoekt Rachid raad over waar Rotterdammers tegen aanlopen wanneer zij een burgerinitiatief indienen. De Rotterdamse ombudsman én de Rekenkamer Rotterdam onderzochten de samenwerking tussen inwoners met ideeën voor de stad en de gemeente. Beide onderzoeken geven het beeld dat hulp van de gemeente vaak cruciaal is voor het waarmaken van een burgerinitiatief. De inzet van die hulp kan echter beter worden gericht. Bewoners weten de gemeente wel goed te vinden met hun idee, maar als inwoners echt aan de slag gaan met hun initiatief, blijkt de samenwerking stroever dan verwacht te verlopen. Ze voelen zich niet serieus genomen en worden van het kastje naar de muur gestuurd.

Eva Bosch, onderzoeker bij de Rekenkamer, adviseert de gemeente om inwoners met een idee voor de stad één aanspreekpunt te bieden. Daar kunnen zij alle informatie krijgen over wat de gemeente voor hen kan betekenen. Dit zou een goede optie voor Bart Cosijn kunnen zijn. Hij diende een initiatief in voor Crooswijk, maar liep tegen een aantal problemen aan in de communicatie met de gemeente. Ook Abdessamia Maghnouj van van taekwondo vereniging Abdel-Kwan Rotterdam vertelt aan Rachid over zijn ervaringen met de gemeente.

Bekijk ook de vorige aflevering van Rachid zoekt raadMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services