Menu

WOONREFERENDUM

Voorlopige uitslag Woonreferendum bekend: kiesdrempel niet gehaald, referendum ongeldig

Gepubliceerd op: 30/11/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Rotterdammers mochten vandaag hun mening geven over de Woonvisie Rotterdam via het Woonreferendum. De opkomst van het Woonreferendum is 16,9% van de Rotterdamse stemgerechtigden. Hiermee is de kiesdrempel van 30% niet gehaald en is het referendum niet rechtsgeldig.Lees verder

Woonreferendum 2016 - Volg de liveblog bij OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: 30/11/2016

Op 30 november mogen alle Rotterdammers naar de stembus voor het raadgevend referendum over de Woonvisie 2030 van het college. OPEN Rotterdam informeert jou over álles rond dit referendum. Waarom zou je wel of niet moeten stemmen? En voor of tegen? Wij spreken met alle partijen en zenden een serie uit van acht afleveringen dat het woonklimaat laat zien in Rotterdam. Ook praten wij met de Rotterdammers over de woonvisie en dagen iedereen uit om mee te praten over onze stellingen.
Lees verder

Alle voor- en tegenargumenten van het woonreferendum op een rijtje

Gepubliceerd op: 28/11/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Aankomende woensdag mag elke stemgerechtigde Rotterdammer voor of tegen de woonvisie stemmen. In aanloop naar het woonreferendum zijn er veel debatten en discussies geweest, maar om alle voor- en tegenargumenten op een rijtje te zetten, trokken we naar het stadhuis om daar met alle politieke partijen in gesprek te gaan over het aanstaande woonreferendum.
Lees verder

Kieswijzer Vers Beton helpt Rotterdammers bij keuze woonreferendum

Gepubliceerd op: 18/11/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Rotterdammers beslissen 30 november tijdens het Woonreferendum of zij voor of tegen de Woonvisie stemmen. Niet voor iedereen is duidelijk wat deze Woonvisie precies inhoudt. Vers Beton biedt daarom vanaf vandaag de Kieswijzer Woonreferendum aan als hulpmiddel.
Lees verder

Tegenkamp ‘Woonvisie’ voert massaal actie voor bewustwording

Gepubliceerd op: 07/11/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Het woonreferendum komt steeds dichterbij! Dat betekent dat binnenkort de eerste stemkaarten in de bus vallen waarmee je op 30 november je stem uit kan brengen. Vooral voor het tegenkamp is het belangrijk dat deze stemkaarten niet in de prullenbak verdwijnen. Want pas bij een opkomst van 30% is het referendum geldig. Tientallen mensen lopen daarom te flyeren om bewustwording te creëren, en wij liepen met vrijwilliger Marjan mee die o.a. bij de Mevlana Moskee haar flyers uitdeelde


Lees verder

Rotterdam woont 2030! Een serie over de Woonvisie

Gepubliceerd op: 31/10/2016

In aanloop naar het referendum over de Woonvisie op 30 november, staat OPEN Rotterdam uitgebreid stil bij de toekomstplannen voor de stad op gebied van wonen. In een serie van acht afleveringen op tv en ruime aandacht op de sociale media-kanalen belichten we een aantal belangrijke onderdelen uit deze veelbesproken Woonvisie. Want waar gaat de Woonvisie eigenlijk over? De vraagstelling van het referendum is immers: ‘Bent u voor of tegen de Woonvisie’.
Lees verder

Het debat over woonvisie-referendum is losgebarsten

Gepubliceerd op: 27/10/2016 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Rotterdam mag 30 november naar de stembus voor het referendum over de Woonvisie. Het plan van wethouder Ronald Schneider kon op veel weerstand rekenen, met als gevolg een raadgevend referendum. Maar waar gaat de woonvisie precies over? Onze verslaggever Justin ging gisteravond naar een debat tussen de wethouder en het tegencomité om meer te weten te komen over het aankomende referendum.
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)