Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

WIJ Noord is dé a-politieke beweging in Rotterdam-Noord

Maandag 08 januari 2018 17:40

WIJ Noord is dé a-politieke beweging in Rotterdam-Noord

WIJ Delfshaven is een netwerk bestaande uit bewoners en bewonersinitiatieven die politiek bedrijven op hun geheel eigen wijze. En met succes: ze hebben twee zetels in de gebiedscommissie en ze krijgen navolging in Rotterdam-Noord.

Robbert de Vrieze staat aan de wieg van WIJ Delfshaven die begon in 2013: “Toen zijn we met een aantal mensen bij elkaar gekomen en hebben we de vraag gesteld: ‘is er behoefte aan een netwerk van initiatieven in plaats van dat je als individueel persoon meedoet met de verkiezingen voor de gebiedscommissie?” WIJ Delfshaven is een succes omdat de deelnemers betrokken zijn bij het gebied en veel initiatieven uit de wijk kennen: “Dat is toch anders dan dat je bij een politieke partij zit die daar net iets boven zit. Je kan het uitleggen als anti-politiek. Zo zou ik het niet noemen. Het is meer “anders politiek”. WIJ Delfshaven denkt ook minder in groepen. Politieke voorkeur is niet belangrijk”.

Nynke Schaaf is één van de initiatiefnemers van WIJ Noord. Ze was al bekend met WIJ Delfshaven, omdat haar kinderen in Delfshaven op school zitten: “Noord verdient dat ook. Een a-politieke beweging die bewonersinitiatieven zichtbaar maakt”. In Noord zijn er veranderingen in de politiek. De gebiedscommissie verdwijnt en daarvoor in de plaats komen wijkraden. In zo’n wijkraad zitten vijf mensen uit elke wijk. WIJ Noord wil daar graag onderdeel van uitmaken op een a-politieke manier: “Ik vind het wel een leuk experiment. Daarom ben ik nu zelf ook actief geworden”.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services