Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wethouder Schneider lanceert campagne ‘Voel jij je vrij om te kiezen?’

Wethouder Schneider lanceert campagne ‘Voel jij je vrij om te kiezen?’

Gepubliceerd: Woensdag 24 mei 2017 17:28

De campagne ‘Voel je vrij om te kiezen’ is bedoeld om mensen te bereiken die door hun omgeving beperkt worden bij het zelfstandig kiezen van een partner. Rotterdam wilt met deze campagne de eerste stap zetten om vrije partnerkeuze bespreekbaar te maken en om huwelijksdwang en andere vormen van onderdrukking tegen te gaan.

Wethouder Schneider lanceerde de campagne vandaag door prikkelende posters op te hangen op het Centraal Station. Dit is echter pas de eerste stap. De volgende stap is namelijk in gesprek gaan met die moeilijk bereikbare groep mensen die niet zelf mag kiezen en de mensen die anderen belemmeren in hun vrije partnerkeus. Iedereen zou hun eigen partner mogen kiezen, of het een man of vrouw is of van welke afkomst dan ook, vindt wethouder Schneider.

Wij spreken kort Shirin Musa van Femmes For Freedom die deze campagne steunt.



Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services