Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Wethouder Langenberg gebruikt Slimme Bandenpomp als eerste

Wethouder Langenberg gebruikt Slimme Bandenpomp als eerste

Gepubliceerd: Woensdag 26 juli 2017 11:52

De eerste Slimme Bandenpomp is vanochtend door Wethouder Pex Langenberg in de stadsgarage Schouwburgplein in gebruik genomen. Dit is één van de vijftien pompen die vanaf heden gratis te gebruiken is door automobilisten.

 

Niet alleen bespaart de gebruiker geld door het gebruik van deze bandenpompen, ook zorgt het rijden met de juiste bandenspanning voor een gezondere lucht en een veiliger weggebruik. “Door met de juiste bandenspanning te rijden heb je een kortere remweg en een betere wegligging, dat is veiliger voor jezelf, jouw passagiers en andere verkeersdeelnemers”, aldus wethouder Langenberg.

Hoewel het oppompen van de banden is eerste instantie geen moeilijke klus lijkt, blijkt niets minder waar. Ruim 65 procent van alle automobilisten die de bandenspanning zelf bij tankstations op peil brengt, rijdt ongewild en zich hier niet van bewust verder met een verkeerde en vaak zelfs te lage spanning.

De banden kunnen op (juiste) spanning worden gebracht bij P+R Kralingse Zoom, stadsgarages Schouwburgplein 1 en 2, milieuparken Melanchtonweg (Hillegersberg-Schiebroek), Keileweg (Delfshaven) en Hekendorpstraat (IJsselmonde). Naast de gemeentelijke locaties staan ze ook bij winkelcentra, doe-het-zelf-zaken en een tuincentrum.

Kijk op www.bandopspanning.nl voor meer informatie en check onze reportage over dit project. 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services