Menu

WERELDHAVENDAGEN 2016

De vuilnismannen van de Rotterdamse haven

Gepubliceerd op: 06/09/2016 redacteur: Sherill Samson

Waar hard wordt gewerkt, wordt ook veel afval geproduceerd. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de Rotterdamse haven. Vuilnismannen van Bek & Verburg storten zich op deze afvalberg. De verslaggever van OPEN Rotterdam gaat mee op een bijzondere excursie!
Lees verder

Recyclen in het Drijvend Paviljoen

Gepubliceerd op: 05/09/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Tijdens de Wereldhavendagen stond het Drijvend Paviljoen in het teken van recyclen. RO’CYCLE is daar een onderdeel van. Verschillende kunstenaars laten zien wat je allemaal kunt doen met afval. 
Lees verder

Met een helikopter over de Rotterdamse haven

Gepubliceerd op: 05/09/2016 redacteur: Daniela Silvestri

De Haven Rotterdam vanuit de lucht beleven. Onze reporter Aino vloog tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam met een helikopter over de stad.
Lees verder

Nacht van de Kaap brengt nieuwe ode aan ons eigen stadje

Gepubliceerd op: 04/09/2016 redacteur: Daniela Silvestri

Over een stad als New York zijn zo verschrikkelijk veel nummers geschreven, daar zal Rotterdam nooit aan kunnen tippen. Toch zijn er al een een paar typisch Rotterdamse nummers, of liedjes die Rotterdam bezingen. Dit weekend kwam er een bij. 
Lees verder

LIVEBLOG Wereldhavendagen 2016 - Zondag 4 september

Gepubliceerd op: 04/09/2016

Schepen, havenexcursies en spectaculaire demonstraties. Dit weekend zijn de Wereldhavendagen. Verslaggevers van OPEN Rotterdam zijn er bij, en doen verslag. Check ons liveblog van zondag 4 september.
Het hele weekend houden we je op de hoogte met updates, foto’s en video’s. Kijk op maandag 5 september vanaf 18.00 uur naar een samenvatting van de Wereldhavendagen in 010nu. De Wereldhavendagen beleef je met OPEN Rotterdam!
Ga jij ook de Wereldhavendagen 2016 bezoeken? Deel dan jouw foto's en video's met ons via redactie@openrotterdam.nl of via onze social media kanalen.

Ga voor meer info naar http://wereldhavendagen.nl/
Lees verder

De Parkkade tijdens de Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 04/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

Ook op de Parkkade is het lekker druk. Hier staan niet alleen heel veel mensen boten te bekijken. Kinderen kunnen deelnemen aan een hindernisbaan van de Mariniers en de Douane staat er met een duiktank, waar echt een duiker in zit.
Lees verder

Loodsboot Polaris leidt de weg tijdens de Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 03/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

Tijdens de eerste dag van de Wereldhaven dagen hebben wij beelden gemaakt van(af) de Polaris. Deze loodsboot heeft een belangrijke taak op zee.
Lees verder

LIVEBLOG Wereldhavendagen 2016 - Zaterdag 3 september

Gepubliceerd op: 03/09/2016

Schepen, havenexcursies en spectaculaire demonstraties. Dit weekend zijn de Wereldhavendagen. Verslaggevers van OPEN Rotterdam zijn er bij, en doen verslag. Check ons liveblog van zaterdag 3 september.
Lees verder

Dokhaven officieel omgedoopt tot Dronehaven

Gepubliceerd op: 03/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

Op spectaculaire wijze is vanochtend een deel van Dokhaven op RDM officieel omgedoopt tot Dronehaven. Dit deed de Havenmeester door een metaalprinter geprinte sleutel over te dragen aan RDM Centre of Expertise.
Lees verder

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) trakteert op voorstelling tijdens 10-jarig bestaan

Gepubliceerd op: 03/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) bestaat tien jaar. Eén van de activiteiten is een interactieve voorstelling met dans, theater en muziek tijdens de Wereldhavendagen 2016.
Lees verder

LIVEBLOG Wereldhavendagen 2016 - Vrijdag 2 september

Gepubliceerd op: 02/09/2016

Schepen, havenexcursies en spectaculaire demonstraties. Dit weekend zijn de Wereldhavendagen. Verslaggevers van OPEN Rotterdam zijn er bij, en doen verslag. Check ons liveblog van vrijdag 2 september
Lees verder

Aan boord van mijnenveger De Naaldwijk

Gepubliceerd op: 02/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

De Naaldwijk is een oude mijnenveger, die gebruikt werd tussen 1955 en 1994 bij de Mijnendienst van de Koninklijke Marine. Voor de Wereldhavendagen namen we een kijkje in deze bijzondere mijnenveger.
Lees verder

AquaRoller op de Maas tijdens de Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 02/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

Er is ook gedacht aan kinderen tijdens de Wereldhavendagen. Bij Rijnhaven kunnen de jongste bezoekers rollen over de Maas met de AquaRoller.
Lees verder

Wereldhavenradio InHolland in de ether

Gepubliceerd op: 02/09/2016 redacteur: Feyza Albayrak

Hogeschool InHolland maakt een radioprogramma tijdens de Wereldhavendagen in het Drijvend Paviljoen.
Lees verder

De Wereldhavendagen beleef je met OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: 31/08/2016

Wereldhavendagen_2016 Schepen, havenexcursies en spectaculaire demonstraties. Dit weekend zijn de Wereldhavendagen. Verslaggevers van OPEN zijn er bij, en doen verslag. Check ons online verslag op openrotterdam.nl en onze social media kanalen.
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)