Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Viering 500 jaar Reformatie tijdens Zeemanskerkendienst

Viering 500 jaar Reformatie tijdens Zeemanskerkendienst

Gepubliceerd: Maandag 30 oktober 2017 14:11

De Duitse, Deense, Finse, Noorse en Zweedse kerken kwamen zondag 29 oktober samen in de Lutherse Andreaskerk om Hervormingsdag te vieren. Dit jaar had de viering tijdens de Zeemanskerkendienst een bijzonder tintje, want er werd stilgestaan bij 500 jaar Reformatie.

Zo'n 350 bezoekers genoten van een feestelijke dienst in de kerk in Rotterdam-Noord. De voorgangers van de kerken deden afwisselend de gebeden en lezingen in hun eigen taal of in het Engels en er werd veel gezongen. De Finse voorganger Pauliina leidde de viering van het avondmaal en er waren twee urban sketch-artiesten die verslag deden van de dienst via tekeningen.

De viering van 500 jaar Reformatie werd ook bijgewoond door burgemeester Aboutaleb. Hij sprak de volle kerk toe na afloop van de dienst. Hij vertelde dat hij het erg belangrijk vindt om als burgemeester Rotterdamse kerken te bezoeken. De burgervader kreeg een presentje van de kinderen van de kinderkerk: een mozaïek schaal met een Lutherroos.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services