Menu

TV PROGRAMMA'S

Koken met Junion

In deze kookvlog maakt Junion iedere week een heerlijk gerecht. Het gerecht krijgt één lepel mee, wat inhoudt dat het lekker, makkelijk en snel te maken is. Het gerecht kan met twee lepels worden bestempeld. Dit houdt in dat het gerecht, lekker en makkelijk is. Maar meestal niet snel. De derde categorie kookvlogs zijn de drielepel vlogs. Dit zijn gerechten die lekker zijn. Meestal niet makkelijk en zeker niet snel.
Lees verder

Peter wordt een gezonde vader

Peter van Drunen Peter is terug met een nieuwe vlogserie: Peter wordt een gezonde vader. Nadat Peter eindelijk de liefde van zijn leven heeft gevonden, gaat trouwen en binnenkort ook nog vader wordt, vindt hij dat het tijd wordt voor een paar veranderingen.
Lees verder

Gezond010

In de nieuwe serie Gezond010 gaat OPEN Rotterdam op zoek naar manieren om gezond te leven. Van de vier grote steden in Nederland heeft Rotterdam het hoogste percentage mensen met overgewicht, 52% van de inwoners is te zwaar waarvan 19% obees is. In de zesdelige serie worden vier bedrijven gevolgd die zich inzetten voor het maken van een gezondere voedingskeuze.
Lees verder

OPENBOEK

De leesvaardigheid van kinderen staat onder druk. Daarom kunnen kinderen nooit vroeg genoeg beginnen met lezen. Maar doen ze dit ook?
Lees verder

Marja's Wonderlijke Wereldstad

In het programma Marja’s Wonderlijke Wereldstad gaat de Nederlandse Ambassadrice van Rotterdam, Marja van Katendrecht, op zoek naar bijzondere plaatsen en personen in Rotterdam.
 
 
 
 
 
Lees verder

Rotterdams Open Doek

Het Open Doek Film Festival vindt plaats op 19, 20 en 21 mei bij Lantaren Venster. In aanloop daarvan worden korte films van jonge talenten vertoond op OPEN Rotterdam.


Lees verder

Het Geluid van Rotterdam

Het Geluid van Rotterdam Artiesten als Sabrina Starke, Eric Vloeimans, AfroJack, Ronnie Flex, Broederliefde, Nelson Freitas en Melissa Fortes hebben allemaal in Rotterdam hun muzikale roots. Maar welke invloed heeft Rotterdam als muziekstad gehad op de Nederlandse en internationale muziekcultuur? In deze nieuwe vijf-delige serie Het Geluid van Rotterdam bij OPEN Rotterdam gaan we op onderzoek.
Lees verder

Toptalentjes!

Toptalentjes! Toptalentjes! is een nieuwe serie over acht kinderen en hun hobby's. In portretten zien we kinderen die heel bedreven met hun hobby bezig zijn, zowel thuis als op de vereniging. Elke aflevering bevat naast het portret ook een masterclass, hierin gaat het kind op bezoek bij een professional en wisselen ze iedeeën uit en krijgt het kind tips.
Lees verder

Familiebedrijven 010

Het gaat goed met het Nederlands bedrijfsleven. Voor het eerst sinds jaren groeit de economie weer. En dat komt mede op het conto van succesvolle familiebedrijven, die vaak al tientallen jaren bestaan en toch met hun tijd mee gaan.

Ook Rotterdam kent een groot aantal familiebedrijven die het goed doen. Wie zitten er achter deze familiebedrijven, hoe zijn ze ooit begonnen en waar komt het succes vandaan? Hoe zorgen zij ervoor dat hun familiebedrijf volop perspectief heeft in de 21e eeuw. En wat is daarin de rol van familie?
Lees verder

DOGTV010

Op zaterdag 20 mei staat de West-Kruiskade voor de derde maal in het teken van de hond. De Dogparade 010, een vrolijke optocht van baasjes en hun beste vriend, is een ode aan de veelzijdige relatie tussen de mens en zijn beste vriend, de loyale metgezel, de trouwe viervoeter: de hond. In al zijn diversiteit, en dus in alle soorten, maten, en rassen. Van giga Deense Dog tot ieniemiene Chihuahua, van Koningspoedel tot vuilnisbak.
Lees verder

Heijplaat, dorp tussen de containers

Heijplaat, dorp tussen de containers is een serie over een uniek stukje Rotterdam. 2000 mensen wonen tussen de bedrijvigheid van die haven, waar zo hard gewerkt wordt.
Lees verder

FLOW ON AIR

FLOW ON AIR is een spoken word-programma dat de jeugd een kans geeft om gehoord te worden.
Lees verder

Animated Youngsters

Wat gebeurt er als je 11 jongeren vraagt onderzoek te doen naar kunst en gaming? Een wervelwind aan ontdekkingen en een tentoonstelling door hen zelf gemaakt. In Animated Youngsters volg je de jongeren op de voet terwijl zij in gesprek gaan met kunstenaars, gameontwikkelaars en elkaar. Een serie over achter de schermen kijken en geïnspireerd raken en een oproep om te durven; Wees groter dan de kaders die je ziet!
Lees verder

VLOGDOC

Kelly is freelance designer en vlogger. En kijkt veel vlogs op Youtube. Daar is ze misschien wel een beetje verslaafd aan. Het is het eerste wat ze ’s morgens kijkt en vaak ook het laatste voor ze gaat slapen. Ze vind vloggen een ontzettend fascinerend fenomeen.
 
Ze gaat vloggers en deskundigen allerlei vragen stellen en neemt jullie mee in haar zoektocht!
 
 
Lees verder

Het OPEN Gesprek met de stad

Het Gesprek met de Stad Rotterdam in 2037. Hoe woon je? Hoe reis je? Hoe doe je boodschappen? Wat eet je? Wat gebeurt er bij jou in de straat? Hoe ziet je buurt eruit? Hoe communiceer je? Wat voor werk heb je dan en waar doe je dat werk? Allemaal vragen waar het gemeentebestuur een antwoord op moet formuleren. Dat gebeurt echter niet vanuit het stadhuis, maar wethouders en ambtenaren trekken de stad in om in gesprek te gaan met ons...de Rotterdammers.
Lees verder

Oude Westen TV

Oude Westen TV is een wekelijks programma gemaakt in het hart van Rotterdam. Het is Wijk TV: Voor de Buurt. Door de Buurt. Wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk.
Lees verder

Uitreiking Paul Nijgh-Penning 2017

Het gaat er bij de Paul Nijgh-Penning niet om wie je bent of wat je afkomst is, maar wat je voor de stad betekent en doet. Dit jaar bestaat de Stichting Paul Nijgh-Penning 60 jaar en daarom sieren 35 banieren de Vlaggenparade op de Boompjes. Op 25 januari 2017 worden de Paul Nijgh-Penningen uitgereikt in de Burgerzaal op het stadhuis.
Lees verder

Rotterdam Snapshots

De serie Rotterdam Snapshots bestaat uit 8 korte snapshots van verschillende fotografen die hun passie voor fotografie en hun liefde voor Rotterdam illustreren met muziekfragmenten, interviews en hun portretten van mens en stad.
Lees verder

Zorgeloos

De tijd waarin verzorgingshuizen eind jaren zestig uit de grond gestampt werden ligt achter ons. De tijd waarin ouderen zich in verzorgingshuizen lieten stoppen, er werd voor je gezorgd. Iets waar vier generaties mee opgegroeid zijn. Na de eeuwwisseling en jaren van bezuinigingen ontstond er een andere beweging, mensen moeten het zelf weer gaan doen. Langer thuis blijven, woonzorgzones,  meer thuis dan in een tehuis, alles kwam voorbij. Voor veel mensen leek dit nog toekomst muziek. 
Lees verder

Geraniums

Wat is er dom aan ouderdom? Veel mensen kijken met angst tegen het fenomeen oud worden aan. Ziet de toekomst er echt zo pessimistisch uit als wij denken?
 
Lees verder

Plus voor de Stad

Rotterdammer en maatschappelijk Eredivisie-speler Nathan Rutjes gaat in de 5-delige serie Plus voor de stad langs bij Rotterdamse Sportplusverenigingen en toont de belangrijke maatschappelijke waarde van deze mooie Rotterdamse clubs.
Lees verder

Gris Gris - Sieraden met een betekenis

De driedelige serie Gris Gris, sieraden met een betekenis, gaat over het ontstaan van een nieuwe generatie sieraden, gebaseerd op en geïnspireerd door de culturele diversiteit van Rotterdam.
Lees verder

POWER IN DE STAD

'POWER IN DE STAD. Gezinnen in 010' is een nieuwe serie van negen portretten van Rotterdammers die de kracht, inzet en energie laat zien in de kansrijke wijken van Rotterdam. We maken kennis met bewoners van de verschillende Rotterdamse Droomstraten, met de toekomstige bewoners van De Hooidrift in het Nieuwe Westen en met de ouders die basisschool De Fontein startten. Allemaal Rotterdammers die met passie en energie werken aan hun wijk en onze mooie stad.
Lees verder

Pioniersplekken

“Er is een revolutie gaande.” Aldus Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus universiteit. De oude manier van denken, organiseren en werken wordt stap voor stap vervangen door een nieuwe manier. Juist in Rotterdam met haar traditionele haven en maakindustrie is dat heel interessant en staan er grote veranderingen voor de deur. Mede hierdoor ingegeven is de gemeente Rotterdam bezig een toekomstvisie en agenda te ontwikkelen met ondersteuning van Jeremy Rifkin: de Roadmap Next Economy.
Lees verder

Het geheim van Summerscool

SummersCool viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Sinds de 1e editie in 2006 hebben honderden jonge talenten meegedaan en tientallen coaches en masters een bijdrage geleverd. Ook internationale artiesten zoals KRS One, George Clinton, Leela James, Krumpkings, Salah, Trijntje Oosterhuis en Bilal brachten een bezoek om hun kennis over te brengen aan de volgende generatie.
Lees verder

Aktuel tv Charlois

Charlois is in ontwikkeling en beweging. Voor deze nieuwe serie nemen we een kijkje bij de Kinderfaculteit Pendrecht en brengen de bouw van de Balkon aan de Maas in beeld. We nemen een kijkje bij ondernemers in het Zuiderpark en brengen de bouw- en sloopwerkzaamheden in Zuidwijk in beeld.
Lees verder

Rotterdam woont 2030! Een serie over de Woonvisie

In aanloop naar het referendum over de Woonvisie op 30 november, staat OPEN Rotterdam uitgebreid stil bij de toekomstplannen voor de stad op gebied van wonen. In een serie van acht afleveringen op tv en ruime aandacht op de sociale media-kanalen belichten we een aantal belangrijke onderdelen uit deze veelbesproken Woonvisie. Want waar gaat de Woonvisie eigenlijk over? De vraagstelling van het referendum is immers: ‘Bent u voor of tegen de Woonvisie’.
Lees verder

En Nu?

En nu? is een crossmediaal project waarin korte films fungeren als teaser om mensen met een vergelijkbaar dilemma hun verhaal te vertellen. De eerste twee films in de serie zijn Toes en Jermain en handelen over de thema’s ouderenzorg en gehandicaptenzorg.
Lees verder

Rotterdam van onderen - Seizoen 2

De nieuwe vijfdelige serie ‘Rotterdam van Onderen 2’ belicht Rotterdamse ruimtes, die aan het blote oog zijn onttrokken. Rotterdam heeft de mooiste skyline van Nederland, maar in deze tweede serie van Rotterdam van Onderen kijken we niet omhoog, maar omlaag… We kijken niet naar wat er is opgebouwd, maar naar wat er onder de grond is te vinden. De ruimtes die minder aandacht krijgen dan de hoge gebouwen en mooie bruggen, maar waar desondanks mooie verhalen te vinden zijn over Rotterdam, zijn bewoners en de geschiedenis.
Lees verder

Gilly

Gilly is een nieuwe dramaserie op OPEN Rotterdam, waarin de Rotterdamse rapper Gilly centraal staat. Hij werkt momenteel aan zijn EP. De EP waarop hij samenwerkt met artiesten en producers als Royschat, Darren Dinero, Sef Solar en Joyba, komt begin 2017 uit, en is gebaseerd op een heftige periode uit zijn leven.
Lees verder

Rotterdam I Blog You

ROTTERDAM, I BLOG YOU is een driedelige serie over het ontstaan van de online media in Rotterdam. Zo’n 5 jaar geleden kwamen de eerste initiatieven op, zoals Stadslog en Vers Beton, en in diezelfde periode volgende blogs zoals Bogue en De Buik van Rotterdam. Deze nieuwe online initiatieven groeiden snel in populariteit en bleken ook grote groepen Rotterdammers aan te spreken. 

Rotterdam I Blog You is vanaf 18 oktober elke dinsdag te zien op OPEN Rotterdam.
Lees verder

CityLab010: Dromers, Denkers en Doeners van Rotterdam

In de serie ‘CityLab010: Dromers, Denkers en Doeners van Rotterdam,’ verdiepen we ons in  toffe en innovatieve projecten in de stad. We volgen verschillende initiatiefnemers op de voet en gaan op zoek naar de motivatie en de passie achter deze mensen. Hoe bouwen zij mee aan de stad van morgen?
Lees verder

48 Hour Film Project 2016

Binnen 48 uur een korte film maken? Het lijkt een onmogelijke opgave. Toch gaan jaarlijks tientallen teams de uitdaging aan tijdens het 48 Hour Film Project Rotterdam. Het deelnemersveld loopt uiteen van studenten en amateurs tot aan doorgewinterde professionals en winnaars van Gouden Kalveren. En iedereen doet belangeloos mee. Dat maakt het festival tot een bruisende samenkomst van creatieve geesten.
Lees verder

Sport and the City

Quintis Ristie gaat in elke aflevering van de tv-serie Sport and the City een sport uitproberen. Steeds weer een andere sport, op een andere plek, bij een andere club in Rotterdam. Hij leert spelregels, technieken en tactieken en ontmoet Rotterdammers van alle soorten en alle leeftijden, beginners en ervaren sporters. Zo leert Quintis de club beter kennen en komt hij er gaandeweg achter hoe leuk het is om de sport te beoefenen. Dit alles gebeurt zoveel mogelijk terwijl er gesport wordt: met humor, onverwachte vragen en de soms bijzondere talenten van Quintis.
Lees verder

Rotterdam Pride Life

Rotterdam Pride Life portretteert in aanloop naar Rotterdam Pride drie Rotterdammers in een filmische docu-serie over gender- en seksuele diversiteit. In de serie vertellen de hoofdpersonen over het proces die ze zijn doorgegaan om zichzelf te durven zijn. 
Lees verder

Rotterdam Ongehoord

Rotterdam Ongehoord werpt licht op onderwerpen die uit zicht zijn geraakt en verdrongen zijn door nieuwe stedelijke ontwikkelingen. Van boksers tot hoeren, van jazz tot punk, Rotterdam Ongehoord toont kleine en grote verhalen van rasechte Rotterdammers die deze havenstad hebben gevormd en verantwoordelijk zijn voor de welbekende mentaliteit ‘Niet lullen, maar poetsen’.
 
Lees verder

Baas boven Baas

Baas boven Baas is een comedyserie over twee rijke, beroemde, multi-getalenteerde, twintigjarige sterren, alleen zonder het gedeelte waarbij ze rijk, beroemd of getalenteerd zijn.
Lees verder

Delfshaven Draait Door

(c) Martje Louter Vierdelige podcast vanuit kroeg, kerk, lunchroom én sportkantine
Iedereen weet: het echte leven, dat vindt plaats in de wijk, op plekken waar mensen elkaar vinden. OPEN Rotterdam en Vers Beton presenteren daarom deze zomer Delfshaven Draait Door. In deze vierdelige podcast-talkshow bezoeken Tara Lewis en Inge Janse vier plekken waar het leven van Delfshaven plaatsvindt en waar mensen elkaar ontmoeten.
Lees verder

[Eenmalig] Grondleggers van Rotterdam

Sinds het begin van de wederopbouw hebben talloze grondleggers op hun eigen markante manier gezicht gegeven aan Rotterdam van nu. Ze vallen op door het optimisme en de veerkracht waarmee ze in het leven staan. Fotografe Sanne Donders volgde vijf van hen.
Lees verder

Summer in the City

Filmen zonder plan, kijkend naar wat er op hun pad komt. In Summer in the City gaan Lauren Verbrugh en Lotte Boon op zoek naar nieuws in de straten van Rotterdam. De hele zomer laten ze zich leiden door alles en iedereen die ze tegenkomen.

Lees verder

Vrijwilligers van nu

In ‘Vrijwilligers van nu’ gaan studenten van Hogeschool Inholland op zoek naar bijzondere Rotterdamse vrijwilligers.
 
Lees verder

Girls 'N Cocktails

Vanaf Donderdag 7 juli is het eerste Nederlandstalige seizoen van Girls ’N Cocktails te zien bij OPEN Rotterdam! In cocktail bar On the Rocks van het prachtige Mainport Hotel, bespreken presentatrices Nadia Jane, Mischulaikah en Tiffany de actualiteiten, maatschappelijke discussies en lifestyle gerelateerde topics, onder het genot van heerlijke cocktails.
Lees verder

SKVR Wijkreporters

Wijkreporters is gemaakt door leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool De Klimop in het Rotterdamse Oude Noorden. Onder begeleiding van de SKVR hebben de kinderen in drie middagen een televisieprogramma gemaakt. Het verzinnen van de items, het filmen, het acteren, interviewen, presenteren, animeren en het uitzoeken van de muziek; de kinderen hebben alles zelf gemaakt!
Lees verder

SKVR Code Groen TV

SKVR Code Groen TV is gemaakt door Rotterdamse basisschoolleerlingen. Zij volgden hun medeleerlingen terwijl ze in de klas werkten aan hun dromen voor Rotterdam. Dat resulteerde in het door henzelf geproduceerde en geregisseerde Code Groen TV.
Lees verder

Opzoomer tv

Opzoomer Mee & Bewonersidee voert de Opzoomercampagne uit in Rotterdam en biedt service aan gebiedscommissies en Rotterdammers als het gaat om bewonersinitiatieven.
Lees verder

West-Kruiskade TV

West-Kruiskade TV is een wekelijks programma over de West-Kruiskade en haar zijstraten. Er komen verschillende soorten items aan bod: reportages, achtergronden, portretten, straatinterviews maar ook gewoon grappige filmpjes.
Lees verder

I.N.D.O.

I.N.D.O. Regisseur Tenny Tenzer en producent Christie Haalboom zijn Rotterdammers met Indische roots. Samen maken zij de tv-serie I.N.D.O. Hierin onderzoeken zij de culturele erfenis van Nederlands-Indiës. Ze brengen de eerste en derde generatie bij elkaar en zo ook de verhalen, vragen en antwoorden.
Lees verder

Over de brug

De Erasmusbrug en de Verlengde Willemsbrug vieren allebei een jubileum dit jaar. De Erasmusbrug wordt 20 jaar oud, de Willemsbrug is 35 jaar geleden geopend. Over de brug is een serie van vijf afleveringen over mensen die een speciale band hebben met de jarige stadsbruggen. Van de fotograaf die Rotterdam beroemd maakte met zijn panoramafoto’s tot de brugwachters die een replica van de Erasmusbrug bouwden. Rotterdammers die er dagelijks overheen rijden, er naast wonen of er hun geld mee verdienen.
Lees verder

Grenzeloze Rotterdammers

In Rotterdam is er een grote diversiteit aan culturen. In Grenzeloze Rotterdammers zie je de verhalen van deze gemeenschappen.
Lees verder

Verhalen van 14 mei

14 mei 1940. De datum die voorgoed een litteken kerfde in het DNA van de stad waar wij nu, ruim 75 jaar later zo enorm trots op zijn. Drie kwart eeuw! Zelfs nu blijft deze beladen datum ons verrassen.
Lees verder

Rotterdam Droom't - Jongeren beschrijven hun dromen voor de stad in een column

Rotterdam Droom’t is een een wedstrijd voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Ongeveer 300 jongeren hebben hun dromen voor de stad Rotterdam beschreven. Dit was onder begeleiding van een docent van de SKVR Schrijversschool. Met hun column kunnen zij hun visie op de toekomst, de politiek, het college en de organistie van de Rotterdam viert de stad! geven.
Lees verder

Mijn Haven

Mijn Haven is een serie bestaande uit zes afleveringen. Per aflevering worden er diverse havenarbeiders en beroepen in beeld gebracht. In elke aflevering volgen wij voor een dag twee personen tijdens hun werkzaamheden. Elke aflevering draagt een onderwerp met zich mee. Zo gaat de ene aflevering bijvoorbeeld over de samenwerking tussen twee bedrijven en de andere over de verschillen tussen diverse goederen.
Lees verder

Ode aan Middelland

In de TV-serie Ode aan Middelland staat de wijk Middelland centraal. De serie is gemaakt door Middellandman Nico Haasbroek, Marieke Wijnen, Jeroen Leemans (Graaf Florisstraat) en Maxime Heemskerk (Volmarijnstraat).Lees verder

De Reis van Van Eijsden

Hoeveel kan je nog te weten komen over iemand die 70 jaar geleden verdween? Hoe dicht kan je iemand nog benaderen, zoveel jaren later? Kan je een gat van drie generaties dichten en na 70 jaar nog met iemand mee reizen? Om deze vragen draait de documentaire 'De reis van Van Eijsden'. 
Lees verder

Binnenkort op OPEN tv: Gilly

"Gilly" is een nieuwe Rotterdamse TV serie en zal uitgezonden worden op OPEN Rotterdam en online.
Lees verder

College 010: een nieuwe serie over buitenlandse studenten in Rotterdam

College 010, een nieuwe serie over buitenlandse studenten in Rotterdam. Rotterdam is hot en trekt ook steeds meer buitenlandse studenten aan. Jongeren uit alle werelddelen weten de stad te vinden. Ze kiezen niet alleen voor een studie in de Maasstad omdat het onderwijs internationaal goed bekend staat, maar ook vanwege de moderne uitstraling, de internationale bedrijven en de haven. In de televisieserie College 010 zien we hoe jongeren uit Indonesië, Berlijn, Azerbeidzjan, Zuid-Afrika, Vietnam, Bonaire en Curacao, samen met hun studievrienden onze stad en cultuur ervaren.
Lees verder

Wijken van de wederopbouw

In het programma Wijken van de Wederopbouw wil architectuurhistoricus  Wijnand Galema mensen de schoonheid van heropgebouwde Rotterdamse wijken laten zien. Waar de meeste mensen grauwe, grijze gebouwen zien ziet Wijnand kunst en mooie architectuur.
Lees verder

Van uitkering naar eigen bedrijf

Van Uitkering naar Eigen Bedrijf is een serie van vijf interviews. Vier startende ondernemers worden geportretteerd, die vanuit een uitkeringssituatie voor zichzelf begonnen zijn. Zij hebben allen ondersteuning gehad van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam via de zogeheten startersaanpak. 
Lees verder

Onbekende Bekende Rotterdammers

Quintis Ristie is terug op televisie. Je ziet hem vanaf vrijdag 5 februari 2016 bij OPEN Rotterdam, de Rotterdamse publieke omroep, met de serie Onbekende Bekende Rotterdammers.
Lees verder

Ziel van de Wederopbouw: Wederopbouw-verhalen zoals je ze nooit eerder hoorde

Nadat de Duitsers de stad uit waren kon Rotterdam en haar bevolking 70 jaar geleden vol goede moed aan de wederopbouw beginnen. Bij het opbouwen van een stad die volledig van de aardbodem was weggevaagd kwam er meer kijken dan alleen een paar gebouwen neer zetten en zorgen voor een Skyline. In een nieuw tv-programma van OPEN Rotterdam gaan we op zoek naar de ‘Ziel van de Wederopbouw’.
Lees verder

Rotterdam Viert de Stad! Collegetour

Rotterdam Viert de Stad! Collegetour 
De Rotterdam Viert De StadCollegetours is een serie van 6 vraaggesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast waarin Rotterdammers de kans krijgen met gezichtsbepalers van de stad in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van Rotterdam. Dit project is onderdeel van Rotterdam Viert De Stad!bekijk hier het complete programma. Het programma wordt georganiseerd door Arminius.
Lees verder

Bewonersinitiatieven Opzoomer Mee

Een terugblik op de Lief & Leedweek (24 oktober t/m 1 november). Razende reporters Sander en Martin rijden kriskras door Rotterdam en bezoeken allerlei activiteiten en helpen hier en daar een handje mee. Een mooie terugblik die precies laat zien waar het tijdens de Lief & Leedweek om gaat.
Lees verder

Niet te filmen

De serie Niet te filmen is een nieuwe rubriek in ons dagelijks tv magazine 010nu. Vanaf 7 januari 2016 in 010nu: ‘Niet te filmen’. Een reeks portretten van Rotterdammers die voor het Stadsarchief Rotterdam vrijwillig hun eigen stad fotograferen.
Lees verder

Rotterdamse straatmuzikanten veroveren straten van New York

De Rotterdamse band Convoi Exceptional ging in mei 2009 naar New York. Ze speelden op straat en maakten kennis met de New Yorker. Organism Studios ging mee en legde het vast op film.
Lees verder

Rotterdamse muziek tijdens oudejaarsavond

The Kik, De Likt, Stanley Clementina en Melissa Fortes en nog vele andere Rotterdamse artiesten zie je vanavond voorbij komen op OPEN Rotterdam.
Lees verder

OPEN kerstvleugel

Getalenteerde Rotterdamse pianisten spelen kerstliedjes in de hal van de Centrale Bibliotheek .
Lees verder

Smullen met Hubert Kerstbuffetshow 2015

Smullen met Hubert Kerstbuffetshow 2015 is de jaarlijkse show van Hubert Trinidad opgenomen in het Klooster op Rotterdam Zuid.
Lees verder

Baankwartier weer opgebouwd

Ondernemer Evan van der Most is als bewoner van het Baankwartier al een aantal jaar bezig de kwaliteiten van het gebied te laten zien. Van der Most: “Daar wordt, als men de leegstand, verpaupering, vervuiling, dichtgespijkerde ramen, lelijke kunststofkozijnen en ooit goedbedoelde gevelbeplatingen van dit moment beziet, wel eens verwonderd op gereageerd.” 
 
Lees verder

(Adv.) Siebfood

Elke vrijdag krijg je van SiebFood de heerlijkste recepten! Sieberen Meerema is de kok achter Siebfood. Zijn specialiteit is de Franse keuken.  
Lees verder

Girl Problems

Girl Problems (Nieuw op tv) Girl Problems is een Rotterdams serie waarin onderwerpen waar meiden mee worstelen aan bod komen. In vier afleveringen wordt ingegaan op de problemen van opgroeiende meiden in de puberteit. Hoe gaat de islamitische Soraya om met het feit dat ze verliefd is op een Nederlandse jongen terwijl haar familie voorbereidingen treft voor het huwelijk met een andere jongen? Of hoe vergaat het Mandy die experimenteert met drugs en langzaamaan verslaafd raakt? Alle hoofdpersonen zijn radeloos, maar steunen elkaar altijd.

Lees verder

Enkele reis Paramaribo-Rotterdam

Op 25 november 2015 is Suriname veertig jaar onafhankelijk. Daar wordt door OPEN Rotterdam uitgebreid bij stilgestaan met de televisieserie Enkele Reis Paramaribo-Rotterdam. De serie vertelt het verhaal van twee Surinaamse families die vlak voor de onafhankelijkheid naar Rotterdam emigreerden. Ze kwamen om een nieuw bestaan op te bouwen, kregen kinderen en kleinkinderen. We onderzoeken wat emigratie voor deze families betekend heeft, en wat er van hun oorspronkelijke Surinaamse roots nog voortleeftonder hun nageslacht.
Lees verder

Fifty People One Question Rotterdam

Het idee achter Fifty People One Question/ Rotterdam is super simpel.  Je gaat naar een plaats in de stad, stelt vijftig mensen dezelfde vraag en je filmt hun reactie. Zo simpel als het concept is, zo krachtig is het resultaat.
Lees verder

Lief & Leed - Opzoomer mee

Lief & Leed van Opzoomer Mee is een nieuwe serie die elke donderdagavond op OPEN Rotterdam wordt uitgezonden. Hierin gaan we op zoek naar het delen van lief en leed in Rotterdamse straten.
Lees verder

Postcards from Rotterdam

Postcards from Rotterdam Rotterdam op een andere manier laten zien, dat is de drijfveer van producent Hans Wessels. Amerikaanse toeristen beschrijven hun bezoek aan Rotterdam voor familie en vrienden als ware het een ansichtkaart in videovorm Bekende Rotterdamse iconen zoals de Luchtsingel, De VanNelle Fabriek, het Kleinpolderplein en historisch Delfshaven vormen het decor, zoals ook bij een echte ansichtkaart.
Lees verder

Rotterdammers met een missie

In Rotterdammers met een Missie worden leuke, bijzondere en maatschappelijk verantwoorde initiatieven in de stad Rotterdam belicht. Verschillende initiatiefnemers worden gevolgd in de aanloop naar het einddoel.
Lees verder

48 hour Film Project te Rotterdam

48 hour Film Project te Rotterdam Ook dit jaar zijn er in Rotterdam weer veel films gemaakt binnen twee dagen voor het 48 Hour Film Project Rotterdam onder leiding van Groener Gras Producties. De ruim 50 Rotterdamse films worden uitgezonden op OPEN Rotterdam. Natuurlijk zijn ook de winnende films te zien: Vonk van KISSANDRIDE, Ella door East Indy, Uchuuijn door Romero Studios en Om Anne door Team Gers!.
Lees verder

“Het heft in eigen hand” van Nico Haasbroek

“Het heft in eigen hand” van Nico Haasbroek Steeds meer ondernemers en jonge talenten houden zich in Rotterdam bezig zelforganisatie en zelfbeheer, vaak op wij-of buurtniveau. Daarom interviewt Nico Haasbroek zijn gasten op locatie In de eerste aflevering  Iris Meerts directeur van de stichting Zelforgansatie die Haasbroek spreekt in de Zomerhofstraat in Noord. Meerts ontwikkelde een o.a. een app die vraag en aanbod inde zorg bij elkaar Nico haasbroek is o.a. oud-hoofdredacteur van het NOS-Journaal, en startte deze week zijn project de Middellandman.
Lees verder

Wat nou Oudjes!

Wat nou Oudjes! (NIEUW OP TV) Ze rijden nog auto, sporten op hoog niveau, hebben een druk sociaal leven en komen tijd tekort voor hun vele interesses. In de serie Wat nou Oudjes! richten we de schijnwerpers op zeer krasse, oude Rotterdammers die nog volop in het leven staan. Geen 55-plussers, want dat is tegenwoordig niet oud meer, maar vooral 90-plussers die laten zien dat oud worden ook leuk kan zijn. Zolang je maar in beweging blijft, interesses hebt en onder de mensen blijft komen. Want dat is de boodschap van allemaal.
Lees verder

OPEN Poëet

OPEN_Poëet Huisdichter Miguel Santos trakteert je op een portie Rotterdams nieuws in dichtvorm. De actualiteiten, die de stad bezighouden worden wekelijks door onze huisdichter onder de loep genomen tijdens OPEN Poëet.
Lees verder

Smullen met Hubert - de weg naar ondernemen

Hubert Trinidad is als televisiekok een fenomeen in Rotterdam. Hij maakt al 12 jaar televisie en betekent als vrijwilliger ontzettend veel voor de stad, in het bijzonder de wijk Feijenoord. Hij heeft een droom: hij wil zijn eigen restaurant beginnen. Maar hij heeft een uitkering. Wat nu?
Lees verder

Fembition

Fembition Fembition is een talkshow waarin vrouwen kennis maken met ondernemerschap in hun privéleven, carrière en maatschappelijke positie. Fembition is elke vrijdagvond te zien op OPEN Rotterdam. Host; Yordhaira Moerman | Co-host; Rosalind Hawa Julen | Reporter; Linda van Hoorn
Lees verder

010NU

010Nu is het dagelijks Rotterdamse tv-magazine van OPEN Rotterdam. In dit magazine zijn dagelijks verhalen te zien die Rotterdammers bezighouden. Naast actuele reportages zijn er ook regelmatig portretten van onder andere Rotterdamse ondernemers, sporters en vrijwilligers. 010NU is iedere werkdag te zien vanaf 18.00 uur op OPEN Rotterdam en wordt ieder uur herhaald.
Lees verder

Miss DeeDee’s culturele safari in Rotterdam

Miss DeeDee’s culturele safari in Rotterdam De pilotaflevering van het bijzonder programma Miss DeeDee’s culturele safari in Rotterdam is nu te zien bij OPEN Rotterdam tv. Onze roodharige travestiet Miss DeeDee Janssens, voor vrienden DeeDee, schuift in de eerste aflevering aan tafel bij een conservatief Turks gezin. Hoe wordt zij ontvangen? Welke onderwerpen worden er aan tafel besproken? Bekijk de aflevering hier en geef je mening om kans te maken op een DeeDeeTee (DeeDee T-shirt).

Lees verder

FUNX MUSIC AWARDS 2015

Donderdag 21 mei zal de FunX Music Awards live worden uitgezonden op OPEN Rotterdam! Na een succesvolle eerste editie in 2014 strijden er dit jaar weer verschillende artiesten om een FunX Music Award in de wacht te slepen. Maar liefst 23 artiesten zijn genomineerd en kunnen een award uit één van de 10 categorieën veroveren. Het wordt weer genieten bij de FunX Music Awards met optredens van onder meer Kenny B, Jayh, Broederliefde, Lady Bee, Gio, Keizer, Cho, Dio, Feis en Digitzz!
Lees verder

Stad van Licht

Op 13 mei om 18.30 uur, aan de vooravond van de herdenking van het Duitse bombardement dat 75 jaar geleden het centrum van de stad Rotterdam verwoestte, heeft OPEN Rotterdam de tvpremière van de bijzondere film ‘Stad van licht’. Het is een documentaire over de oude Bijenkorf van Rotterdam, ontworpen door de beroemde architect Willem Marinus Dudok. ‘Stad van licht’ brengt de oude Bijenkorf van Dudok weer tot leven. Bekijk de documentaire hier.
Lees verder

Rotterdamse TopVrijwilligers

In Rotterdamse Topvrijwilligers brengt de organisatie 'Yes We Care' vrijwilligerswerk in Rotterdam in beeld. Elke donderdagavond te zien bij OPEN Rotterdam. 

Website | TopVrijwilligers

Uitzending gemist seizoen 1

Uitzending gemist seizoen 2
Lees verder

Rotterdam in the Picture - Een portret van Rotterdamse fotografen

Tot 17 mei 2015 is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling ROTTERDAM IN THE PICTURE te zien. Een overzicht van 175 jaar fotografie in Rotterdam. Het museum heeft filmmaker Marieke Wijnen gevraagd twee portretten te maken van Rotterdamse fotografen, te weten Jannes Linders en Boudewijn Bollmann.


Lees verder

Woorden & Daden

WOORDEN & DADEN is het eerste Rotterdamse televisieprogramma waarin de lokale politiek centraal staat. De serie is een initiatief van multimediaplatform Bogue.nl in samenwerking met OPEN Rotterdam, productiehuis VideoWerkt en debatcentrum Arminius. De presentatie is in handen van Bogue-oprichter In-Soo Radstake en zijn tafelheer 'Gewoon Marnix'.


Aflevering 1 gemist 
Aflevering 2 gemist 
Lees verder

Re:VERSION

Het audiovisuele online platform Re:VERSION geeft lokale, nationale en internationale artiesten de kans om een akoestische versie van één of meerdere van hun nummers te spelen. Deze optredens worden live in één shot opgenomen. Rotterdam is als stad een integraal onderdeel van de video. De gedachte hierachter is om de muzikale performance uit de concert-omgeving te halen en in een alternatieve setting te plaatsen. Dit resulteert in een intieme live sessie die op filmische wijze wordt vastgelegd en de akoestiek van de omgeving meeneemt. Bekijk alle live sessies via:   www.reversion.tv

Lees verder

Additors

Additors ADDITORS is een documentaire serie waarin een intieme blik wordt gegeven in het leven en werk van eigenzinnige personen die iets bijzonders toevoegen aan de wereld. Filmische portretten van creatieve individuen als muzikanten, kunstenaars en top chefs. Geregisseerd en geproduceerd door Sophie Bargmann en Felix Kops. 


Lees verder

De Toekomst van Rotterdam

Rotterdam Centraal Een tiendelige interviewserie van Nico Haasbroek over ‘De toekomst van Rotterdam’. De centrale vraag die besproken wordt is: Hoe gaat Rotterdam de komende tien jaar veranderen (voorspelling) en hoe moet Rotterdam volgens de experts die aan het woord komen veranderen? (trendsetting).

Uitzending gemist
Lees verder

MARKTHAL BIJNA OPEN

Markthal bijna OPEN Rotterdam is een iconisch gebouw rijker. De markthal wordt morgen, 1 oktober officieel geopend. OPEN Rotterdam besteed hier natuurlijk aandacht aan.

In het tvprogramma Markthal BIJNA open spreken we met een aantal Rotterdammers die elk op hun eigen manier betrokken zijn bij de nieuwe Markthal.

Lees verder

Toerist in 010

Toerist in 010 In het programma Toerist in 010 laten we de stad Rotterdam zien door de ogen van een toerist. Presentator Soef neemt toeristen mee naar de mooiste plekken van onze stad.

Facebook
Lees verder

Studentenstad Rotterdam

Studentenstad Rotterdam De studenten van NEWb Rotterdam zijn met een camera op pad gegaan om het studentenleven van Rotterdam vast te leggen.

Uitzending gemist
Lees verder

Feyenoord till I die

Feyenoord till I die In de eerste twee zeer succesvolle seizoenen stond veelal de oude harde kern van Feyenoord centraal; de hooligans van Feyenoord. Tienduizenden, zo niet honderdduizenden keren zijn deze afleveringen gezien via de diverse social media kanalen van OPEN Rotterdam, de televisiezender en van de producent, het Rotterdamse online platform Bogue.nl.
Lees verder

Rotterdammers

Rotterdammers Media icoon Nico Haasbroek interviewt opmerkelijke bekende en onbekende inwoners van Rotterdam. Haasbroek ontmoet iedere vrijdagochtend om elf uur een Rotterdammer op Midget Golfbaan Parkhaven

Uitzending gemist


Lees verder

Snackloket 010

Snackloket 010 Intieme portretten van Rotterdamse ambassadeurs van straatvoedsel.

Facebook

Uitzending gemistLees verder

It's all in the game

It's all in the game Jongeren ontmoeten hun sportidool en gaan daarmee hun favoriete sport beoefenen.

Uitzending gemist


Lees verder

Puur Cultuur

Puur Cultuur Puur Cultuur is een kunst- en cultuurmagazine. Malique gaat elke week op pad om samen met zijn gast cultuurverschillen te bestuderen.

Website

Uitzending gemist


Lees verder

Studio Erasmus

Studio Erasmus Maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

Uitzending gemist


Lees verder

Gezond smullen met Hubert

Gezond smullen Hubert Hubert Trinidad serveert een prachtig scala van Nederlandse en Caribische gerechten, geïnspireerd door 'soul food'.

Website

Uitzending gemist seizoen 1

Uitzending gemist seizoen 2
Lees verder

Cineac TV - Pietje Bell, Delfshaven TV, Noord

Cineac TV Dit programma behandelt op een speelse wijze de Rotterdamse actualiteit.

Website

Uitzending gemist
Lees verder

De Ontspannen Stad

De Ontspannen Stad Alle mogelijke manieren waarop Rotterdammers ontspannen, worden in beeld gebracht.

Uitzending gemist seizoen 1

Uitzending gemist seizoen 2
Lees verder

Het Oude Noorden

Dore van Duivenbode neemt je mee door deze Rotterdamse wijk in opkomst.

Website | Facebook

Uitzending gemist
Lees verder

Het Agrarisch Stadsjournaal

Het agrarisch stadsjournaal Een twaalfdelige serie over stadslandbouw in Rotterdam.
Elke zondag vanaf 18:00.

Website

Uitzending gemist seizoen 1

Uitzending gemist seizoen 2
Lees verder

Bogue TV

Bogue Stadsproducenten vertellen verhalen uit onze mooie stad Rotterdam.

Website | Facebook
Lees verder

Marja's Borrelgarnituur

Marja's Borrelgarnituur Een laagdrempelig, toegankelijk programma op locatie en op televisie waar cultuur en maatschappij samenkomen.
Iedere laatste zaterdag van de maand vanaf 18:00.

Facebook

Uitzending gemist


Lees verder

48 Hour Film Project

Korte films die allemaal binnen 48 uur zijn gemaakt.

Facebook

Uitzending gemist
Lees verder

Fantasie van de stad

Fantasie van de stad Jan de Haas praat met mensen over hun plannen en/of ideeën voor de stad Rotterdam.

Uitzending gemist
Lees verder

Wij Rotterdam

Een wekelijks televisieprogramma voor 55-plussers in Rotterdam.

Website

Uitzending gemist
Lees verder

Verzamelaars verzamelen

6-delige serie waarin Ian Pieters Rotterdamse verzamelaars volgt.

Website Ian Pieters
Lees verder

De markt op

De markt op In deze 5-delige documentaire vertelt Rotterdams historicus Cees Zevenbergen over de geschiedenis van de Rotterdamse marktwereld.

Website

Uitzending gemistLees verder

Lijnbaan

4-delige serie over de Rotterdamse Lijnbaan.
Lees verder

Keije da nie horih dan?

Een programma over de Rotterdams taal. Luister, leer en ontdek het plat Rotterdams.

Facebook

Uitzending gemist
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)