Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Turkse Rotterdammers brengen stem referendum uit

Turkse Rotterdammers brengen stem referendum uit

Gepubliceerd: Donderdag 06 april 2017 18:14

Alle Turkse Nederlanders mogen van 4 tot 9 april hun stem uitbrengen over een nieuwe grondwet in Turkije. Het referendum gaat over 18 wijzigingen in deze grondwet, waar de Turken Evet (Ja) of Hayir (Nee) tegen kunnen zeggen.

Omdat er maar drie stemlocaties in Nederland zijn kiezen veel Turkse Rotterdammers ervoor om samen met busjes naar Den Haag af te reizen om te stemmen. “Er zijn mensen die geen rijbewijs of vervoer hebben, daarvoor hebben wij geregeld dat ze gewoon opgehaald kunnen worden”, zegt een van de stemmende Rotterdammers.

De peilingen schommelen nog, maar de opkomst is niet slecht. “De eerste dag was de opkomst ongeveer 9000 mensen” zegt Ozan Demjer, vrijwilliger bij een van de stembussen in GIA in Den Haag. “Vanaf 17:00 tot 20:30 uur is het erg druk, als mensen van hun werk komen” zegt Serife Alpaslan, vrijwilliger bij een andere stembus.

Op de vraag wat beiden hebben gestemd antwoord Demjer: "Nee. De lange arm van Erdogan moet afgesneden worden, daarom stemmen wij nee”. Alpaslan heeft ook nee gestemd. “Ik ben tegen eenmansmacht, het is dan moeilijk om hem - president Erdogan - te controleren."Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services