Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Techniek leren met Lego

Techniek leren met Lego

Gepubliceerd: Donderdag 02 november 2017 16:56

De Brick Challenge van Young Engineers laat kinderen op een speelse manier omgaan met techniek. Kinderen leren zo spelenderwijs versnellingen, vertragingen, hefbomen en meer.

Op de Montessorischool in Kralingen vult het technieklokaal zich met kinderen uit groep 4 t/m 7, voornamelijk jongens. Ze hebben zichzelf mogen opgeven voor de Brick Challenge. Vandaag krijgen ze de opdracht om het verschil tussen een bandaandrijving en een kettingaandrijving te onderzoeken. Aan de hand van een bouwkaart die door Young Engineers is ontwikkeld, gaan ze aan de slag met Legosteentjes. Eerst wordt een basisauto gemaakt, daarna mogen ze die naar eigen inzicht verbeteren. Het ene kind kiest voor een optische aanpassing, het andere kind voor een technische.

Volgens Mariska van Bruggen van Young Engineers Rotterdam is Lego uitermate geschikt om techniek te leren, omdat het alle elementen in een speelbare vorm heeft. En met het internationale lesprogramma is deze kennismaking met techniek voor iedereen bereikbaar.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services