Menu

SUMMERSCHOOL 2015

FunX en OPEN Rotterdam ronden winterschool af

Gepubliceerd op: 21/03/2016 redacteur: Dalindcy Koolhhoven

Het talenttraject winterschool van radiozender FunX en OPEN Rotterdam is afgelopen week afgerond. De Rotterdamse mediatalenten zijn nu dan echt klaargestoomd voor een beroep in de media!
Lees verder

Talenttraject Winterschool van start bij FunX en OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: 19/11/2015 redacteur: Daniela Silvestri

Rotterdamse mediatalenten gaan aan de slag met radio en televisie tijdens een intensief opleidingstraject. Komende vrijdag 20 november start in navolging van de summerschool van afgelopen zomer, een groep jong talent bij de Winterschool van OPEN Rotterdam en FunX.
Lees verder

BLOG #9: SUMMERSCHOOL ZIT EROP

Gepubliceerd op: 01/09/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam en FUNX hebben deze zomer de handen ineen geslagen en Rotterdamse mediatalenten de kans geboden om deel te nemen aan summerschool.. Na twee succesvolle trajecten zit het er weer op. Voor de zomer althans! In de studio van FUNX ontvingen de cursisten hun certificaat.
Lees verder

BLOG #8: SUMMERSCHOOL CURSISTEN STELLEN ZICHZELF EVEN VOOR

Gepubliceerd op: 16/08/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op donderdag 13 augustus was er weer summerschool. De avond begon met het bespreken van de huiswerkopdracht. Vandaag gingen we aan de slag met een redactieopdracht en een productieopdracht. Een aantal cursisten stellen zichzelf even voor:
Lees verder

BLOG #7: NIEUWE GROEP SUMMERSCHOOL VAN START!

Gepubliceerd op: 07/08/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op donderdag 6 augustus is er een nieuwe groep cursisten gestart met summerschool. Op het programma stonden natuurlijk een uitgebreide kennismaking, praten over het werken bij een omroep en lekker veel dingen doen. Tijdens de eerste les konden de cursisten zelf nadenken over een onderwerp en hun eigen idee kort pitchen aan de redactietafel.
Daarna gingen we gewapend met camera en microfoon de straat op. Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de eerste les . De nieuwe summerschool is begonnen!
Lees verder

BLOG #6: Nog één keer de montageruimte in en dan zit het erop!

Gepubliceerd op: 31/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

De laatste les van summerschool was op donderdag 30 juli. Tijdens de laatste les blikten wij in een korte evaluatie terug op het produceren van het slot item. Na de evaluatie was het weer tijd om de montageruimte in te duiken met het eigen gefilmde materiaal.
Lees verder

The Battle of Drums: Wat was het een mooie opwarmer..

Gepubliceerd op: 27/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Met het spetterende Battle of Drums startte op vrijdag 24 juli het zomercarnaval van Rotterdam. De krachtmeting tussen de drie brassbands in de strijd om de hoofdprijs: The golden Drum and de titel 'Best Brass Band of 2015'. Het zomercarnaval ging dit jaar helaas niet door maar wat was het een mooie opwarmer!
Lees verder

BLOG #5: Verslag productie videoreport The Battle Of the Drums

Gepubliceerd op: 25/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op vrijdagavond 24 juli was The Battle of the Drums en Summerschool was erbij.  Dit is een verslag van Cursist Zahnaz. | We zijn begonnen met individuele interviews met de deelnemende brassbands. Ook filmden wij een sfeerimpressie van hun voorbereidingen. Van alle bands maakten wij shots van hun reis door de stad..
Lees verder

De Battle of The Drums avontuur van Unicum

Gepubliceerd op: 25/07/2015 redacteur: Farzana Alladin

Het Hofplein stond op vrijdagavond vol met mensen vanuit het hele land voor het spektakel van The battle of the drums. Na een knallende tour door de straten van Rotterdam gaan drie brassbands de strijd met elkaar aan op het hoofdpodium. Wij volgende de Rotterdamse brassband Unicum in hun strijd om The Golden Drum. Een avontuur die afloopt met een spetterende overwinning!
Lees verder

BLOG #4: Pre-productie voor het zomercarnaval

Gepubliceerd op: 23/07/2015

Summerschool pre-productie voor Zomercarnaval Op donderdag 23 juli was alweer de vierde les van summerschool. Een pre-productiemeeting voor de eindopdracht: Een videoverslag over Rotterdam Unlimited! Het echte werk mag beginnen! In de huiswerkopdracht hebben de cursisten de feedback van les 3 verwerkt en hun callsheets verder aangescherpt. De beste onderwerpen zijn gecombineerd en de praktijk opdracht is concreet gemaakt.
Lees verder

BLOG #3: Ga maar wat maken!

Gepubliceerd op: 17/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op donderdag 16 juli was de derde les van summerschool. Dit keer een les met veel doe opdrachten! De huiswerkopdracht hield deze keer in het uitwerken van vier videoconcepten over het aanstaande Rotterdam Unlimited Festival. Van een kijkje achter de schermen en de artiesten tot de battle en de straatparade. De cursisten hadden er weer zin in! De komende week gaan we verder met de voorproductie van de eindopdracht: Het produceren van een professionele videoverslag voor uitzending op OPEN Rotterdam.
Lees verder

BLOG #2: Tweede les summerschool achter de rug

Gepubliceerd op: 10/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

Op donderdag 9 juli was de tweede les van summerschool. De avond begon met het bespreken van de huiswerkopdracht. De opdracht bestond uit een redactieopdracht en een productieopdracht. Denk na over een onderwerp die je zou kunnen behandelen in een videoreportage (redactie) EN film een interview met je mobiel (productie). De groep kwam terug met veel verrassende ideeën en volledig zelf gefilmde interviews.
Lees verder

BLOG #1: Summerschool van start!

Gepubliceerd op: 03/07/2015 redacteur: Redactie OPEN Rotterdam

De summerschool is begonnen! Op donderdag 2 juli zijn we gestart met het eerste summerschool traject. De mediatalenten die zich hebben opgegeven voor de mediacursus mochten na een theoretische onderdeel op de redactie ook zelf aan de slag! Sparren over een onderwerp, nadenken over de aanpak en natuurlijk naar buiten om een korte video te schieten. Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de eerste les van de OPEN Rotterdam summerschool.
Lees verder

SUMMERSCHOOL 2015

Gepubliceerd op: 27/05/2015

De Rotterdamse mediapartijen OPEN Rotterdam en FunX Rotterdam slaan de handen ineen om Rotterdams mediatalent te ontdekken en intern op te leiden tijdens de summerschool 2015.
 
Lees verder
Copyright © 2017 - OPEN Rotterdam | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)