Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Straten vol oranje bladeren zijn verleden tijd!

Straten vol oranje bladeren zijn verleden tijd!

Gepubliceerd: Zaterdag 21 oktober 2017 15:29

Het is alweer een maandje officieel herfst. De bladeren dwarrelen naar beneden en de straten kleuren oranje. Het kan heel mooi zijn, maar ook gevaarlijk. Daarom ruimen de mannen en vrouwen van Stadsbeheer de bladeren op.

In oktober beginnen de bomen al kaal te worden, maar in november is de bladval op zijn hevigst. Nachtvorst in combinatie met stevige wind is de grootste boosdoener. Hoewel de blaadjes zorgen voor mooie herfstplaatjes, worden de Rotterdamse straten bladvrij gemaakt. “Als we ze laten liggen, kunnen er gevaarlijke toestanden ontstaan,” vertelt Robert Hofman, teamleider wijkreinigingsteam Noord. “Bladeren hopen zich op, gaan rotten en kunnen ook zorgen voor gladheid. En verder kunnen ze de goten verstoppen.”

De gemeente heeft een tip voor bewoners met een tuin: laat blad in de tuin liggen. Dat is goede voeding voor de bomen en planten in dezelfde tuin. Ook verzoeken zij de bewoners om zelf hun stoepen schoon te vegen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services