Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Stichting maakt het BONT in Kralingen-Crooswijk

Stichting maakt het BONT in Kralingen-Crooswijk

Gepubliceerd: Woensdag 05 juli 2017 16:46

Stichting BONT, een organisatie voor verstandelijk beperkte jongeren in Kralingen-Crooswijk, opent een winkel waar cadeau producten worden verkocht. Het bijzondere aan deze producten is dat deze gemaakt zijn door mensen met een beperking.

BONT is het geesteskindje van Floor Brouwer, die de stichting in 2009 oprichtte als een “uit de hand gelopen hobby”. Brouwer begeleidde een meisje 1 op 1, maar dit groeide al snel uit tot meerdere (thema)groepen waar meerdere vrijwilligers voor nodig waren. “Eigenlijk valt het best tegen qua mogelijkheden die deze jongeren hebben. Zeker voor de jongeren die naast een verstandelijke beperking ook medische of gedragsmatige stoornissen hebben”, zegt Brouwer. “Het gaat er vooral om dat het activiteiten zijn, en niet een beetje mooi zitten zijn om je tijd te vullen”.

De stichting draait inmiddels met 45 vrijwilligers een veelvoud aan activiteiten voor ruim 120 jongeren uit de buurt. Een van deze vrijwilligers is Debby Verhagen, oud-student pedagogische wetenschappen. “Floor gaf bij ons een lezing op school over BONT en we kregen daarna bericht dat ze nog mensen zochten, zo ben ik hier vier jaar geleden terecht gekomen”, vertelt ze, “ik denk dat het heel belangrijk is dat de jongeren hier echt zichzelf kunnen zijn en in contact kunnen komen met mensen die in dezelfde belevingswereld zitten. Ze leren hier stiekem heel veel over vriendschappen en sociale contacten, maar ook over bijvoorbeeld koken”. Een ander onderdeel van de stichting is namelijk de kookclub, waar de jongeren onder begeleiding samen elke week een driegangen-diner maken.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services